Massavaccinatie in de Mheenhal
Massavaccinatie in de Mheenhal (Foto: C. Braad)

Prik voor 3000 Apeldoornse jongeren: vaccinatiecampagne Meningokok door het CJG Apeldoorn

Apeldoorn - Ruim 3000 Apeldoornse jongeren kwamen dinsdag in de Mheenhal de prik tegen meningokokken ACWY halen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Apeldoorn voerde deze operatie uiterst zorgvuldig uit. Alle artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten van het CJG stonden paraat om de Apeldoornse jongeren te vaccineren.

Zo’n prik blijkt ook voor jongeren een spannende gebeurtenis. Maar met een opbeurend gesprekje, tijd om rustig adem te halen of begeleiding in een kamer apart ging uiteindelijk elke jongere gevaccineerd weer op weg naar huis. Allemaal onder het motto “Geef het niet door!’’.

Meisjes kregen ook de mogelijkheid om tegelijkertijd de HPV-vaccinatie te halen. Daar werd door een grote groep meisjes gebruik van gemaakt.

Mede door de landelijke campagne vanuit Den Haag ziet ook het CJG Apeldoorn toenemende bereidheid bij ouders en jeugdigen om hun kinderen te laten vaccineren. Dit is belangrijk omdat sinds 2015 meer mensen ernstig ziek worden door dit type meningokok.

Op dinsdag 4 juni worden alle Apeldoornse jongeren geboren in 2003 en 2005 uitgenodigd om de prik te halen. Ook alle uitgenodigde jongeren die op 16 april de prik niet konden halen, kunnen op 4 juni de pril komen halen bij de Mheenhal in Apeldoorn. www.cjgapeldoorn.nl CJG telefoonnummer 055 357 88 75

Meer berichten