Emancipatie uitje Syrische vrouwen

Apeldoorn - Vorige week heeft stichting XYZ in samenwerking met gemeente Apeldoorn een uitje naar Amsterdam georganiseerd voor statushouders.

Er hebben in totaal 35 mensen deelgenomen. Er is een bezoek gepleegd naar Atria, het Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, om de Syrische vrouwen kennis te laten maken met de emancipatiegeschiedenis van Nederland. Vrouwen hebben een lezing en een rondleiding gehad door de bibliotheek en archief.

,,Verder hebben we een vruchtbare gesprek gehad met Atria. Als gevolg van dit gesprek zijn wij overeen gekomen om samen een onderzoek te starten naar de belemmeringen en de kansen van de statushouders in de Nederlandse arbeidsmarkt. Het onderzoek zal ook betrekking hebben tot de positie van de statushouders in de samenleving. Naast het bezoeken van Atria mochten de Syrische vrouwen de stad verkennen en genieten van het mooie Amsterdam. Het vertrouwen en de band tussen de vrouwen en de trainers is sterk opgebouwd, waardoor we de vrouwen beter kunnen helpen in hun ontwikkeling en empowerment", aldus de organisatie.

Meer berichten