Eva Stadhouder is gediplomeerd paardencoach en eigenaar van FLOW Paard & Coach.
Eva Stadhouder is gediplomeerd paardencoach en eigenaar van FLOW Paard & Coach. (Foto: )

Pony Power voor Kids: weerbaarder met hulp van pony

Apeldoorn - Eva Stadhouder is gediplomeerd paardencoach en eigenaar van FLOW Paard & Coach. Vanaf september gaat ze zich richten op het coachen van kinderen met Pony Power voor Kids. ,,Mijn jongens zijn sterker geworden met wat hulp op sociaal emotioneel vlak, ik gun dat ieder kind en help hier graag bij als coach."

Door Danielle van de Vlag

,,Na mijn twee opleidingen tot gediplomeerd coach met de inzet van het paard als spiegel, kwam ik de training Pony Power voor Kids tegen. Ik geef al individuele coaching aan kinderen en volwassenen en zie deze vorm van coaching als een aanvulling binnen mijn vak. Het is een unieke sociale vaardigheidstraining voor jonge kinderen vanaf 6 -11 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei."

Kinderen zetten in hun jonge leven belangrijke stappen in hun ontwikkeling, het ene kind makkelijker dan het andere. ,,Als moeder van twee mooie adoptiekinderen uit China heb ik mogen ervaren, dat wanneer kinderen een kleine achterstand hebben op sociaal emotioneel vlak, het heel erg fijn is wanneer daar een beetje hulp bij geboden kan worden. Mijn kinderen zijn mede door wat extra begeleiding ontzettend gegroeid en kunnen zich nu goed staande houden. Ik heb het daarom ook als vanzelfsprekend gevonden, om de training Pony Power voor Kids te gaan volgen. Pony Power voor kids is toegankelijk, speels en een hele fijne training voor kinderen om weerbaarder te worden."

,,Communiceren via een pony maakt het werken aan een ontwikkeldoel makkelijker, speelser en aantrekkelijker. Zo vertelde een kind, wat op school moeite heeft met het maken van vriendjes, me terwijl hij met de pony liep; ,,het voelt alsof ik een vriend heb. Het voelt heel fijn om een vriend aan mijn zij te hebben, ik ken dit gevoel niet." Als coach kan ik vervolgens in gesprek raken met hem over zijn thema vrienden maken. Ik zie de kinderen stralen wanneer ze iets hebben bereikt op een middag, het zit hem in de kleinste dingen, een oogopslag, een glimlach, ontspanning op het gezicht, ontzettend mooi om te zien!"
 
,,Kinderen die de training hebben gevolgd zetten op jonge leeftijd al belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling. Dat is wat ik ieder kind gun! Mijn wens is om de doelgroep kinderen met een lichte verstandelijke beperking in beeld te krijgen binnen de Pony Power voor Kids training of individuele coaching. Ik werk al jaren in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en juist voor deze doelgroep zou het zo ontzettend mooi zijn om een extra steuntje in de rug te krijgen."

Kijk voor meer informatie www.flowpaardencoach.nl of www.ponypowervoorkids.com

Meer berichten