Stichting Oranjefeesten neemt na 10 jaar afscheid van vrijwilliger/organisator Kleedjesmarkt

Apeldoorn - Toen Caspar Orizande 12 jaar oud was, begon hij al als vrijwilliger bij Stichting Oranjefeesten. Zijn moeder werkte met de toenmalige voorzitter: hij en een vriend werden gevraagd om op Koningsdag 2005 hand- en spandiensten te verlenen. Het "hoofdkwartier" was destijds De Klup. Als bijvoorbeeld ergens op locatie een haspel nodig was, of een artiest naar zijn plek gebracht moest worden,
kwamen zij in actie.

Gezien zijn ondernemende en enthousiaste geest werd hij vier jaar later gevraagd om de Kleedjesmarkt te organiseren, en bestuurslid te worden. De huidige werkwijze m.b.t. het organiseren van de Kleedjesmarkt is door Caspar vanaf 2010 helemaal opgezet en uitgewerkt tot een efficiënte en soepel lopende procedure. "Mensen hebben soms geen idee wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren voordat de verkoop van de vergunningen kan plaatsvinden. Zo moeten de locaties bezocht en geteld worden, overlegd worden met de gemeente, iets van 650 vergunningen nummeren, vele mails beantwoorden, speciale verzoeken moeten in behandeling genomen worden…"

De middag/avond voor Koningsdag worden alle plaatsen op de route genummerd, en op Koningsdag wordt gecontroleerd of er toch geen commerciële handelaren tussen staan, want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Inmiddels is Caspar een volwassen man geworden, en een drukke ZZP'er. Voor zijn eigen bedrijf is hij nu 60-70 uur per week in touw: het wordt praktisch onmogelijk om dit nog te combineren met zijn vrijwilligersfunctie bij Stichting Oranjefeesten. Gezien zijn loyaliteit naar de stichting kost het hem moeite om aan te geven dat hij zijn functie wil neerleggen. "Het is een hele leuke club met hardwerkende vrijwilligers, en ik wil ze niet in de steek laten. Maar het kan echt niet meer." Stichting Oranjefeesten is hem zeer dankbaar voor al zijn jaren trouwe en hardwerkende inzet en zal hem enorm gaan missen.

Meer berichten