Oranjeprogramma 2019 voor Koningsdag in Ugchelen

Ugchelen - In Ugchelen wordt zaterdag 27 april ook Koningsdag gevierd natuurlijk. 

Het programma zal er als volgt uitzien:

Om 10.00 uur zal de opening plaatsvinden met het vlag hijsen en het Wilhelmus.
Muziekvereniging Ugchelen zal dit begeleiden. De voorzitter van Ugchelens Belang  zal een ieder welkom heten, waarna de activiteiten kunnen beginnen.

JEUGDPROGRAMMA 10.00 uur-14.00 uur
Op het veld achter "De Touwladder" zijn diverse kinderspelletjes. De brandweer zal ook aanwezig zijn met een aantal water spelletjes. Er zal een tent staan waar de kinderen weer prachtig geschminkt kunnen worden voor € 1,-.  Bij de zandbak achter de Touwladder zijn diverse peuterspelletjes. De uitslagen van de spelletjes worden t.z.t. in De Bron bekend gemaakt. Heb je de speelkaart vol, dan kun je vanaf 12.00 uur deze inleveren bij de kraam van het JUB. Je ontvangt dan een broodje knakworst en een beker drinken. Ben je klaar met de spelletjes dan kun jij je nog heerlijk vermaken op het springkussen, of een hut bouwen van de speelblokken.

Kindervrijmarkt 10.00 uur -14.00 uur
Voor ons Dorpshuis is de Bogaardslaan afgesloten ( gedeeltelijk). Kinderen zijn welkom om spullen te verkopen, een leuke act te doen, of op te treden met muziek, dans of iets anders waar je goed in bent.Op deze manier kom je van al je speelgoed af waar je toch al niets meedeed en…. Je vult je spaarpot. Er zijn natuurlijk wel een paar regeltjes: Geen spullen die gekoeld bewaard horen te blijven, of die eerst verwarmd moeten worden.En je mag natuurlijk geen levende dieren verkopen. Wanneer het is afgelopen moet je wel je eigen dozen met spulletjes en zo weer mee naar huis nemen. Denk er aan, hier wordt streng op gelet! Je mag al om 9.45 uur je spulletjes uitstallen in 1 van de vakken.

Oranjebal in Ugchelens Belang
Terug van weggeweest . Het oranjebal ! Toon en Gon bieden Ugchelen een gezellige feestavond aan.Van 20.00 uur tot 24.00 uur zal de band S!ng Live on Stage optreden. De zaal is om 19.00 uur open en de toegang is gratis! S!ng Live on Stage is een wervelende show gevuld met de leukste livemuziek , gezongen door de topzangeres Femke Hengeveld en de inmiddels bekende zanger Dennis Wiltink. In een mix van duetten en solo's nemen zij u mee op een muzikale reis met muziek van toen en nu. De vaste DJ, DJ,Jurgen, draait daarbij de lekkerste dans classic,  top 40 en feestmuziek en natuurlijk wordt op verzoek ook uw favoriete plaat gedraaid! S!ng Live on Stage is compleet met indrukwekkende lichtshow zodat het aan sfeer niet zal ontbreken. 

Alle activiteiten vinden plaats achter het dorpshuis Ugchelens belang aan de Bogaardslaan 81 in Ugchelen en zijn vrij toegankelijk.

De hele dag zullen er achter het Dorpshuis verschillende kramen staan, zoals een ijs- en snoepkraam, een patatwagen, springkussen en speelblokken.

Bij de kinderspelletjes kunnen alle kinderen uit Ugchelen meedoen, ook kinderen die in Apeldoorn de basisschool bezoeken maar in Ugchelen wonen. Alle kinderen krijgen bij aanvang van de spelletjes een kaart uitgereikt waarop alle spelletjes vermeld staan waaraan de kinderen kunnen meedoen. Tegelijkertijd met deze spelletjeskaarten wordt ook de munt voor een gratis ijsje uitgedeeld. Het broodje knakworst en de limonade is geheel verzorgd door AH van der Heuvel.

Dodenherdenking zaterdag 4 mei
Vertegenwoordigers van de Bronkerk en de Vereniging Ugchelens Belang hebben de traditionele 4 mei herdenking weer voorbereid. Ook dit jaar is er weer een prominente  rol weggelegd voor de leerlingen van de drie basisscholen in Ugchelen. Zij worden betrokken bij de herdenking in de Bronkerk en bij de plechtigheid  bij De Kei. Nieuw is dat de Eloyschool De Kei als monument geadopteerd heeft. ( Dit na het verdwijnen van OBS De Steenbeek)

Alle scholen hebben nu hun eigen monument geadopteerd : de Eloy De Kei, de Bouwhof het Brits ereveld op Heidehof met het Cross of Sacrifice en de Touwladder het monument bij Woeste Hoeve. Ook de scouting zal zoals altijd een bijdrage leveren. De muzikale omlijsting  is in handen van In geborgen van Dokkum piano en de muziekvereniging Ugchelen. Genodigden en belangstellenden zijn welkom in de Bronkerk alwaar vanaf 19.15 uur een korte herdenking wordt gehouden. Aansluitend gaan de aanwezigen in een stille tocht naar
 De Kei en vindt om 20.00 uur de plechtigheid en kranslegging plaats.

Meer berichten