Julia Scepanovic dirigente GGK
Julia Scepanovic dirigente GGK (Foto: foto uit archief GGK)

Gelders Gemengd Koor en Muziekvereniging Ugchelen geven samen concert

Ugchelen - Gelders Gemengd Koor en Muziekvereniging Ugchelen geven samen een concert op 11 mei om 20 uur in de Bronkerk Ugchelen.

Het Gelders Gemengd Koor repeteert al vanaf september 1992. Het motto van het GGK is: Zingen geeft een prettige voldoening. Het koor heeft diverse dirigenten gehad. De nieuwste dirigente is Julia Scepanovic. Julia Scepanovic komt uit Belgrado, voormalig Joegoslavië. Het repertoire van het koor is zeer gevarieerd, maar is samen te vatten als 'licht klassiek', met telkens iets van vernieuwing erin.

De Muziekvereniging Ugchelen is een harmonieorkest, opgericht in 1990. De gezelligheid van het samen musiceren staat voorop. De huidige dirigent is Bart van den Brink. De MVU probeert 2 keer per jaar een concert te geven, meestal in het dorpshuis Ugchelens Belang. Verder speelt de MVU als echte Ugchelense vereniging bij verschillende Ugchelse activiteiten.

In het najaar van 2018 heeft het GGK contact gelegd met MVU. Vanuit dit contact is een samenwerking ontstaan voor een voorjaarsconcert in Ugchelen. Vanwege de omvang van beide orkesten wordt het concert gegeven in de Bronkerk. Deze kerk heeft een mooie akoestiek en zo zullen de muziekstukken nog beter tot hun recht komen. Tijdens het concert zullen beide orkesten apart, maar ook gezamenlijk voor u optreden. De pianist van deze avond is Fons Kronenberg.

Praktische informatie
Datum en tijd: zaterdag 11 mei, 19.30 uur zaal open / 20:00 uur concert
Locatie: Bronkerk, Hoenderloseweg 10 in Ugchelen
Toegang: Gratis

Meer berichten