(foto Rob Vantzelfde)
(foto Rob Vantzelfde)

Op bezoek bij de schaapherder op de Loenermark

LOENEN - Kennismaken met de lammetjes en hun moeders? Dat kan met de boswachter van Geldersch Landschap Kasteelen op zondag 7 april op de Loenermark.

Voor wie de lammetjesdag heeft gemist is dit een mooie gelegenheid. Het voorjaar is aangebroken op de Loenermark en de lammetjes mogen weer met hun moeders mee naar de heide. De schaapherder en zijn honden hebben de handen vol aan de jonge dieren die de wereld willen ontdekken en alle kanten op rennen. Samen met de boswachter wandelt men naar de kudde om de schaapherder met zijn honden aan het werk te zien.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur 2 à 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Chris Holtslag, tel. 06-47368561 of Herman Heskamp, tel. 06-16862394.

Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.

Meer berichten