Leerlingen Sprengeloo helpen bij de grote rekendag

Apeldoorn - Op donderdag 4 april gaan de leerlingen van klas 1KA eens een dagje niet naar school. Dat wil zeggen: ze gaan niet naar hun eigen school, maar naar basisschool PCBO De Ploeg in Apeldoorn.

Dat lijkt vreemder dan het is, want op 4 april is het Grote Rekendag en daar helpen de leerlingen bij. Samen met docenten mevrouw Baars en meneer Scholten van Sprengeloo laten ze zien dat rekenen veel meer is dan sommen maken in je werkboek!

De Grote Rekendag is een dag voor alle groep 1 t/m 8 van de basisscholen die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Het is alweer de zeventiende keer dat de Grote Rekendag georganiseerd wordt en dit jaar is het thema 'Uit verhouding'. Die fors uitgevallen zak patat of dat enorme ijsje bij de snackbar: die zijn zeker uit verhouding. Je krijgt er wellicht trek van, maar hoeveel zakjes patat of ijsjes passen eigenlijk in zo'n joekel? Zou je dat in je eentje, met de klas of met de hele school nog op kunnen?

Aan de hand van vreemde verhoudingen begeleiden de leerlingen kleine groepjes kleuters en verkennen zij samen vreemde situaties. In de ochtend helpen zij bij een circuit en 's middags doen zij rekenspelletjes met de basisschoolleerlingen. De leerlingen en docenten van Sprengeloo organiseren samen op deze dag een escaperoom van een half uur per klas. Hoe spannend is dat!?

Tellen en getallen, logisch denken, meten en meetkunde zijn leuke onderwerpen om mee bezig te zijn met kinderen. Door zelf op onderzoek te gaan ontdekken de basisschoolleerlingen van alles en dat maakt rekenen leuk. Leerlingen en hun docenten van Sprengeloo kijken er naar uit en hebben nu al heel veel zin in deze bijzondere dag!

Meer berichten