Apeldoornse kerk 'De Hofstad' verwelkomt Amsterdams daklozenkoor

Apeldoorn - Op zondag 31 maart is kerk ‘De Hofstad’ in Apeldoorn-Zuid het toneel van een bijzondere viering. Het Amsterdamse daklozenkoor ‘De Straatklinkers’ verleent namelijk op die dag haar medewerking aan de ochtenddienst.

“We willen als Hofstadgemeente laten zien dat we het verschil willen maken in onze samenleving. De veertigdagentijd – de tijd waarin we toeleven naar Pasen – is voor ons een mooie gelegenheid om een dienst te organiseren die anders is dan anders. Als kerk willen we tenslotte een open en gastvrij huis zijn voor iedereen”, legt Marjanne Freriks, lid van de taakgroep ‘vieren & gemeente’ van De Hofstad uit. Naast christelijke liederen brengen de Amsterdammers ook andere nummers ten gehore, die uit het leven gegrepen zijn. Voorganger in deze dienst is Egbert Fokkema uit Twello.

Niet alleen de Amsterdamse dak- en thuislozen krijgen een warm welkom in de Apeldoornse kerk. De kerk heeft ook Apeldoornse daklozen in het bijzonder uitgenodigd om bij de dienst aanwezig te zijn. Samen krijgen ze na de dienst een warme maaltijd aangeboden. “In de media gaat het vaak over ontkerkelijking. Met dit soort laagdrempelige diensten hopen we juist zoveel mogelijk mensen te bereiken. Gelovig of niet gelovig, iedereen is van harte welkom”, zegt Freriks enthousiast. De dienst in het kerkgebouw van De Hofstad (Hofveld 52) begint om 10.00 uur.

Meer berichten