Programmaoverzicht Maitreya Instituut Bosoord Loenen

Loenen -  Het Maitreya Instituut Bosoord organiseert een aantal activiteiten voor mensen die geen ervaring hebben met Tibetaans boeddhisme, maar die wel nieuwsgierig zijn naar wat dit inhoudt. 

Open dag:
Op zondagmiddag 31 maart is het centrum open om eens een kijkje te nemen.
Voor iedereen die graag meer wil weten over meditatie, het Tibetaans boeddhisme, of gewoon eens wil kijken wat er bij ons in het centrum gebeurt. Met een uitleg van het studieprogramma, een begeleide meditatie en demonstraties van diverse activiteiten zoals tsa tsa's maken en mantra's rollen. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen. De koffie en thee staan klaar!
Tijd: 13:00 – 17:00
Waar: Maitreya instituut Bosoord, Hoofdweg 109 Loenen

Meditatieavonden: 
Iedere dinsdag avond kun je binnenstappen om mee te doen met de begeleide meditatie door Koosje van der Kolk. De avonden zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Meditatie is een techniek die je helpt om alle aspecten van je denken te onderzoeken. Hoe kun je vrede en geluk binnen je zelf vinden. Je krijgt inzicht in het ontstaan van problemen en je krijgt technieken aangereikt hoe je deze steeds meer kunt verkleinen. Meditatie helpt je om te krijgen in jezelf en de wereld om je heen. 

Wanneer: Iedere dinsdagavond.  
Tijd: 19:15 tot 20:30
Waar: Maitreya Instituut Bosoord, Hoofdweg 109, Loenen. 
Donatie als bijdrage in de kosten: € 2,50
De avond is inclusief thee en wat lekkers, na afloop is er gelegenheid om nog even te blijven en vragen te stellen. Voor deze avonden hoef je, jezelf niet op te geven. 
Meer info: www.maitreya.nl

Meditatiedagen:
Kun je niet op dinsdagavond of wil je wel eens een hele dag mediteren dan kun je mee doen aan een meditatie dag op zaterdag. Deze wordt éénmaal per maand georganiseerd. Boeddhist of niet, het leven is soms hectisch en dan kan het een weldaad zijn om af en toe in alle rust stil te staan bij wat er zich afspeelt in onze geest. Deze dag is niet alleen voor mensen die al ervaring hebben met meditatie maar ook als je weinig ervaring hebt met meditatie en wilt ontdekken wat het voor jou kan betekenen. 
Tijdens deze dag, die begeleid wordt door een ervaren student van het Maitreya Instituut, is er ruimte om vragen te stellen. 
Wanneer: 27 april
Tijd: 10:00 tot 16:00
Waar: Maitreya Instituut Bosoord, Hoofdweg 109 Loenen
Donatie als bijdrage in de kosten: € 40,- (koffie, thee en vegetarische lunch)
Graag drie dagen van tevoren opgeven via: donaties@loenen.nl 
Meer info: www.maitreya.nl 

Boeddhisme, geloof het niet!
Dit is een introductie in het Boeddhisme. Gevorderde studenten van het Maitreya Instituut geven uitleg over het Tibetaans boeddhisme. Boeddhisme gaat in op tijdloze vragen als 'waarom voel ik me ongelukkig', wat is de oorzaak van mijn lijden' en 'welke methodes zijn er om geluk te vinden'. De boeddhistische filosofie helpt ons inzicht te krijgen in ons denken, hoe werkt onze geest. Door training kunnen we op een gezonde manier met onszelf en onze omgeving omgaan en zo zijn we in staat om meer geluk te ervaren. Ben je op zoek naar zingeving of verdieping, of gewoon nieuwsgierig je bent van harte welkom. 
Wanneer: 27 april
Tijd: 16:00 tot 18:00
Waar: Maitreya Instituut Bosoord, Hoofdweg 109 Loenen.
Een donatie is welkom. 
Graag drie dagen van tevoren opgeven via: donaties@loenen.nl 
Meer info: www.maitreya.nl 

Werken aan de tuin in Loenen.
Heb jij groene vingers?  Vind je het leuk om in de tuin te werken. 
Kom dan helpen in de tuin van het Maitreya instituut Bosoord. We hebben een kleine hectare terrein dat regelmatig zorg en aandacht nodig heeft. 
Er is een "Tuinteam" die het reguliere onderhoud van het terrein coördineert.
Je kunt daarbij denken aan: onkruid wieden, grasmaaien, snoeiwerk, houtwallen bijhouden etc.  
Als je een bijdrage zou willen leveren aan een mooie en inspirerende omgeving, dan kan dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een tuin-zaterdag. Tijdens deze dag werk je onder begeleiding van het Tuinteam aan diverse klussen in de tuin. 
Wanneer: 27 april. 
Waar: Maitreya Instituut Bosoord, Hoofdweg 109 Loenen.
Tijd: 9:30 – 16:00
Tijdens deze dag verwennen we je met een vegetarische lunch en uiteraard gratis koffie en thee.
Graag minstens drie dagen van tevoren opgeven via: paulamatthijsse@hotmail.com
Voor meer info: www.maitreya.nl

 
 

Meer berichten