Nieuw in Apeldoorn: de Berg & Bos Theehuiswandelingen

Apeldoorn - IVN Apeldoorn en Accres introduceren met ingang van 2019 een nieuw concept: de "Berg & Bos Theehuiswandelingen". In deze wandelingen staat de cultuur-historie van Stadspark Berg & Bos centraal, maar is ook aandacht voor de Veluwse flora en fauna op het park.

De "Berg & Bos Theehuiswandelingen" zijn bestemd voor alle leeftijden, jong en oud. En zeker voor gezinnen een leuke en leerzame activiteit. In circa anderhalf uur (5 km) wordt onder leiding van een IVN-gids een route door het park gelopen waarin volop ruimte is om vragen te stellen en eventueel foto's te maken. De wandeling gaat deels over bospaden met hoogte verschillen en is daarom niet geschikt voor rolstoelen.

De "Berg & Bos Theehuiswandelingen" starten en eindigen bij het Theehuis op Stadspark Berg & Bos, gelegen net na de ingang van het Stadspark. De wandelingen vinden plaats op:

Zaterdag 23 maart om 14.00 uur

Zondag 14 april om 10.30 uur

Zaterdag 11 mei om 14.00 uur

U hoeft zich niet op te geven of aan te melden voor de wandelingen. Voor deelname aan de wandelingen vraagt het IVN een vrijwillige bijdrage van € 2 voor tegemoetkoming in de kosten. IVN-leden lopen gratis mee.

Bij ontvangst krijgt u een kopje koffie of thee. Stadspark Berg & Bos is verder vrij toegankelijk. Iedereen kan altijd vrij het Stadspark in om te wandelen, te ontspannen of te spelen op de Speelweide.

Komt u op de fiets naar het Stadspark? Dan kunt u deze stallen bij de fietsenstalling bij de ingang van het Stadspark aan de J.C. Wilslaan. Komt u met de auto? Dan kunt u deze parkeren op de parkeervoorziening (P1 t/m P4) aan de J.C. Wilslaan.

Meer berichten