Jules Verne sluit Apeldoorners op

Apeldoor - Apeldoorn doet dit jaar weer mee met de actie Lock me Up Free a Girl van Stichting Free a Girl.

Inwoners van Apeldoorn en omstreken kunnen zich in mei 12 uur lang laten sluiten in een hokje in restaurant Jules Verne, om zo aandacht te vragen voor minderjarige meisjes die gedwongen worden tot prostitutie.

Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel meer meisjes te bevrijden. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 19 mei op n dag 12 uur opgesloten.

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie.Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes.De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azi.

Er doen dit jaar nu al bijna 400 bekende en minder bekende Nederlanders mee met de actie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website Lockmeup.nl.

Meer berichten