Ensemble En Suite
Ensemble En Suite (Foto: Ruud Knol)

Concerten En Suite in Apeldoorn en Wilp

Apeldoorn - Het Apeldoorns Renaissance en Barok ensemble En Suite onder leiding van Coert Bremmers geeft op vrijdagavond 29 en zondagmiddag 31 maart een concert getiteld “Odi et Amo”, ”Ik haat en bemin”.

Het programma bevat wereldlijke en religieuze wijsheden, op muziek gezet door diverse componisten. Veel spreuken en gezegden die in de 16e en 17e eeuw bekend waren hebben vaak nog weinig van hun zeggingskracht verloren. Ook de Bijbelse Tien Geboden en de psalmen kunnen hiertoe gerekend worden. Zo maakte Joseph Haydn van ieder gebod een canon, alsof hij de geboden wilde aanleren door de canons maar vaak genoeg te herhalen! Behalve die canons wordt ook Psalm 8 van Samuel Rossi uitgevoerd en composities van Bach, Homilius, Lechner en anderen.

Het ensemble bestaat uit een vierstemmig koor en instrumentalisten met blokfluiten, strijkinstrumenten, gitaar, hobo’s en fagot. De instrumentalisten begeleiden de zangers en er zijn ook programmaonderdelen die alleen door de instrumentalisten uitgevoerd worden.

Het concert in Apeldoorn vindt plaats op vrijdagavond 29 maart in de Goede Herderkerk, Asselsestraat 199, 7312 CS in Apeldoorn. Aanvang 20.00 uur. Op zondagmiddag 31 maart speelt en zingt En Suite in de Dorpskerk in Wilp, Kerkstraat 35, 7384 AS, Wilp. Aanvang 15.00 uur. In Wilp kan voorafgaand aan het concert om 13.00 uur een wandeling gemaakt worden onder leiding van een IVN Natuurgids.

Toegang voor beide concerten: € 10,00 in de voorverkoop via www.ensemble-ensuite en € 12,00 aan de kerk. Kinderen tot 18 jaar betalen de helft. De wandeling in Wilp kost € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Meer informatie zie www.ensemble-ensuite.nl.

Meer berichten