Leerlingen St. Victor zetten zich in voor de Plastic Soup Foundation

APELDOORN - Leerlingen van de Sint Victor hebben zich de laatste weken bezig gehouden met de plastic soep die in oceanen drijft, waar komt die vandaan en wat kunnen wij eraan doen waren vragen waarover het in de klassen ging. Ook hebben zij van afvalplastic kunstwerken gemaakt om geld in te zamelen voor de Plastic Soup Foundation.

Afgelopen vrijdag hield de Sint Victor een actiedag voor de Plastic Soup Foundation. Deze dag startte met een gezellig openingsspektakel met alle leerlingen en veel ouders op het plein.Elke groep had een mooie tentoonstelling gemaakt vol met afvalplastic kunstwerken. Om geld in te zamelen voor de Plastic Soup Foundation waren alle kunstwerken te koop en met succes, want het is goed verkocht! Om de dag af te ronden ging de school met de leerlingen op pad om afval te verzamelen rondom de school en in de wijk.

Met deze actie is er niet alleen geld opgehaald voor het goede doel maar is ook het bewustzijn om duurzaam om te gaan met onze planeet vergroot bij de kinderen. Een geslaagde actie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden