unsplash
unsplash (Foto: unsplash)

Openbare lezing Odd Fellows Apeldoorn

Apeldoorn - De Odd Fellows Apeldoorn organiseren onder de noemer Odd Associates een lezing op dinsdagavond 12 maart.

Het is de tweede avond in een serie van 8 open avonden voor belangstellenden die geïnteresseerd zijn in het doen en laten van de Odd Fellows. De lezing wordt gehouden door Eljan de Wijs en heeft als titel: “Wat hebben Sartre en literatuur met elkaar te maken?” Op deze avond geeft Eljan de Wijs ons het antwoord. Er komen heel wat vragen langs. Wat is eigenlijk literatuur, is het onderdeel van de kunst en hoe verhoudt de schrijver zich dan tot de lezer? En wat betekent literatuur voor jou?

De bijeenkomst vindt plaats is het Odd Fellowhuis, Violierenplein 101 te Apeldoorn en begint om 20:00 u; inloop vanaf 19:30 u. De toegang is gratis en na afloop is er volop gelegenheid tot discussie onder het genot van een hapje en een drankje.

Het is niet verwonderlijk dat Eljan hierover gaat spreken. Hij studeerde Nederlands (en geschiedenis) aan de VU en was jarenlang leraar Nederlands aan Het Baarnsch lyceum. Maar hij was ook lange tijd decaan en in een latere fase studie- en beroepskeuze adviseur. Dan kom je natuurlijk bij vragen terecht die gaan over persoonlijke ontwikkeling en ook dat heeft weer met lezen te maken. Niet voor niks is Eljan initiatiefnemer en aanjager van de Odd Readers binnen ons Odd Fellow verband. Kortom, een doorwrocht lezer die zijn enthousiasme graag met ons deelt.

Het tempo van onze maatschappelijke ontwikkelingen ligt hoog. Het kost moeite en veel extra inspanningen om dit tempo bij te houden. Juist dan voel je bij jezelf de behoefte om even uit deze maalstroom te stappen en tijd vrij te maken voor bezinning. Ook dat lukt niet altijd, zeker als er sprake is van een structureel verband.

Voor degenen die tijd kunnen vrijmaken voor ontmoeting en inspiratie kennen we het associate programma. Dit bestaat uit 8 bijeenkomsten per jaar m.u.v. de maanden juli, augustus en december. Het is een vrij toegankelijk programma voor iedere geïnteresseerde. Tijdens deze bijeenkomsten houdt één van onze leden een inleiding over een voor hem of haar belangrijk onderwerp, gerelateerd aan de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

Bezoek ook onze website www.oddfellowsapeldoorn.nl waar je meer kunt lezen over ons programma.

Neem voor nadere informatie contact op met  info@oddfellowsapeldoorn.nl

Meer berichten