Foto:

Vogelvereniging Kanaria zet winnaars van de wereldtentoonstelling Mondial in het zonnetje

Apeldoorn - Tijdens de verenigingsavond van Kanaria zijn de leden die in de prijzen zijn gevallen tijdens de wereldtentoonstelling Modial, afgelopen januari in Zwolle, gefeliciteerd met hun prijzen.

Zowel in de categorie Grote Parkieten, Kanaries als Tropische vogels zijn prijzen behaald. Vogelvereniging Kanaria is dan ook trots dat zij onder hun leden inzenders hebben die mee kunnen dingen naar de prijzen.

De prijswinnaars zijn Geert Dijkhof ( wereldkampioen en winnaar van Zilver met een Penant Rosella en mutatie Penant Rosella), Bert van Rijkom (wereldkampioen en zilver met mutatie roodbruine bruinborstrietvinken) , Piet Butterman (zilver met Fiorino postuur kanarie),Theo Hijmensen (zilver met een Noordhollandse frisé kanarie) en last but not least Andre Sprijker( zilver met een stam grote putters wildkleur).

Voor dhr. Geert Dijkhof was dit op zijn 86e jaar de tweede keer dat hij meedeed met een wereldtentoonstelling. Eerder won hij Brons. Hij is al vaker Nederlands kampioen geworden met zijn grote parkieten, maar deze prijs geeft toch extra glans.

De vogelvereniging Kanaria is opgericht op 23 januari 1936 en is een levendige vereniging met veel actieve leden. Naast lezingen op de verenigingsavonden worden er tal van activiteiten georganiseerd zoals tafelkeuringen, themadiscussieavonden en excursies.

Samen met de "zuster(vogel)verenigingen" in de regio wordt jaarlijks de Vogeltentoonstelling "Kampioen van Apeldoorn " georganiseerd. Dit is een goed voorbeeld van de groeiende bereidheid tot samenwerking van de aangesloten verenigingen. Kanaria wil zich inzetten om te komen tot een steeds verdergaande samenwerking tussen deze verenigingen om de vogelsport levend te houden in de regio.

Meer berichten