Samen kunst kijken verbindt generaties

Apeldoorn - Apeldoorn wil een fijne gezinsstad zijn en richt zich met 8 ambassadeurgezinnen o.a. op het thema Generaties Verbinden.

Eén van de ambassadeurgezinnen, Frans en Anieta Scholten, heeft bedacht dat je generaties goed kunt verbinden door samen naar kunst te kijken. Het project heet ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Nienke Zielhuis en Ida Beekman, eveneens ambassadeurs, ondersteunen dit project.

Op zaterdag 23 februari en zaterdag 2 maart kunnen belangstellenden van 10 jaar tot 100-plus van 14.00 tot 16.00 uur in KBS De Zonnewende in Ossenveld zestien kunstwerken komen bekijken. Na ontvangst met koffie, thee en koek wordt uitgelegd hoe de middag gaat verlopen. Daarna wordt in duo’s van verschillende leeftijden de kunstwerken van lokale kunstenaars bekeken. Eerst in stilte en daarna wordt de ervaring uitgewisseld. Want samen zie je meer dan alleen. Vervolgens kom je als groep samen om onder leiding van Frans je ervaringen te delen.

Het is noodzakelijk dat belangstellenden zich vooraf aanmelden. Deelname is gratis. Aanmelden kan op de website gezinsstadapeldoorn.nl bij zowel de projectbeschrijving als bij de agenda. Wacht niet te lang, er is maar beperkt plek.

Liever alleen komen kijken? Op woensdag 27 februari en vrijdag 1 maart is er tussen 14.00 en 17.00 uur een extra expositie met vrije inloop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden