Schilderij M. Kraster
Schilderij M. Kraster (Foto: Kraster)

Kraster en Stegeman exposeren in de Loolaangalerie

Apeldoorn - Dat abstracte schilderijen en figuratieve pasteltekeningen goed samen gaan, bewijzen Marianne Kraster en Wilma Stegeman. Van 16 tot en met 24 februari exposeren zij hun werk in de Loolaan Galerie in Apeldoorn.

Marianne Kraster studeerde schilderen, tekenen en grafiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam.
In haar werk zoekt zij naar duidelijke, krachtige vormen en helder kleurgebruik. De zichtbare werkelijkheid is vrijwel altijd de aanleiding voor een schilderij, al uit dit zich veelal in abstracte composities. Vooral de natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. De werken gaan over ritme, compositie en kleur, en over het creëren van ruimtelijke illusies op het platte vlak.

Wilma Stegeman studeerde monumentale keramiek aan de Constantijn Huijgens Academie in Kampen. Haar werk bestaat sinds enkele jaren nog alleen maar uit tekeningen. Sinds eind 2017 maakt ze pasteltekeningen met als onderliggend thema ‘left over’.
Ze geeft in deze serie haar visie op wat overblijft van wat mensen consumeren aan vlees. Ze maakt zichtbaar wat normaal gesproken onzichtbaar blijft en haar werk staat lijnrecht tegenover het in cellofaan verpakte lapje vlees. Tijdens de expositie is een groot nieuw drieluik te zien in pastelkrijt.

Kraster en Stegeman exposeren in de Loolaan Galerie in de weekenden 16-17 februari en 23-24 februari. Loolaan Galerie, Loolaan 31a, Apeldoorn. Openingstijden: 13.00-17.00. De kunstenaars zijn aanwezig en geven de bezoekers graag toelichting op hun werk. De toegang is gratis.

Meer berichten