Winterwandeling Bidden met de Benen

Apeldoorn - Oecumenische wandelgroep Bidden met de Benen organiseert een aantal keren per jaar wandelingen met een meditatief tintje. De volgende wandeling begint op 9 februari om 9.30 uur in de kapel in Hoog Soeren 46, 7346 AJ Hoog Soeren 

Het is de jaarlijkse "winterwandeling". Daarom is er maar één afstand: 10 km

De route leidt de deelnemers langs de Dassenberg. Er staan op dit deel van het Kroondomein maar liefst 50 ha beukenbomen van voor 1775, deels zelfs van voor 1730. Het is een bosreservaat. Een loofbos van de allerhoogste categorie. Een beukenboom is met 200 jaar "oud'. De bomen worden niet omgezaagd maar als het moment daar is, gaan ze dood door natuurlijke oorzaak. Deze dynamiek is in volle gang. Je ziet in dit deel van het bos bij veel bomen het einde naderen door de elfenbankjes op de stammen. Hoe fraai deze ook zijn, voor de boom is het geen goed teken. Het bos is stervend. Door de ouderdom. Omgevallen bomen blijven in dit oeroude bos op de plaats liggen en - dat is het goede nieuws - worden zo weer aan de levende natuur terug gegeven. 

Het Thema van deze dag is: "Hoe bid je met de benen?" Na de inleiding in de kapel gaan de mensen individueel of in groepjes op pad. Ze krijgen vragen mee voor onderweg. Een deel van de wandeling wordt in stilte gelopen om gelegenheid te hebben een stukje lopend te mediteren. Er is een pauze-plek waar koffie, thee en versnaperingen gekocht en genuttigd kunnen worden. We eindigen weer bij de kapel.

Er zijn, behalve op de pauze-plek, geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
Voor meer informatie over de wandelingen kunt u contact opnemen met:
Henri ten Brinke, tel. 055-3015015, henritenbrinke@upcmail.nl en
Coen van 't Riet, tel tel. 055-5413183, coenvantriet@upcmail.nl.
 

Meer berichten