Foto:

Behoefte aan een gezellig praatje: herinneringen ophalen bij Koffieklets

Apeldoorn - De geur van verse koffie en gezellige geklets komt je in de gang al tegemoet. Elke twee weken wordt in Buurthuis Maasstraat de Koffieklets georganiseerd. Ria Mulder is één van de vrijwilligers van Stichting Buurtmensen en oprichtster van de Koffieklets die zich elke twee weken inzet om de verse koffie klaar te zetten voor iedereen die een bakkie komt doen. ,,Het is hier altijd een gezellige boel!"

Door Danielle van de Vlag

Dat werd inderdaad al snel duidelijk! Ik schoof aan naast een vriendelijke man vol energie. ,,Ik zit hier niet elke twee weken hoor, maar zo af en toe schuif ik aan. Het is altijd leuk en gezellig, we halen met elkaar oude herinneringen op en raken niet uitgepraat. Veel van ons wonen in de Componistenbuurt of hebben er gewoond, dus het is ontzettend leuk om herinneringen op te halen van vroeger en lekker te kletsen over het dagelijks leven van nu. De meesten van ons zijn gepensioneerd, maar er zijn er ook bij die elke keer weer tijd vrijmaken om erbij te kunnen. Vandaag missen wij bijvoorbeeld Alex Schiphorst, hij zet zich overal voor in en weet veelal wat er allemaal speelt in Apeldoorn Zuid."

,,Ik kom uit Emmen", zegt een dame naast mij. ,,Ik heb vroeger in Apeldoorn Zuid gewoond en ben uiteindelijk verhuisd naar Emmen, maar ik mis de kinderen in Apeldoorn enorm en kom echt terug naar Apeldoorn om te wonen hoor! Ik combineer de Koffieklets altijd met een bezoek aan Apeldoorn en de kinderen. Zo blijf ik toch betrokken bij mijn oude buurtje, het is zo leuk om oude kennissen weer terug te zien en alle mooie verhalen van vroeger te delen. Natuurlijk is het ook fijn om te weten hoe het nu met iedereen gaat."

,,Ik kom niet uit Apeldoorn Zuid, maar ik woon in Ossenveld", vertelt een vriendelijke dame twee stoelen verder. Mijn man en ik hadden eigenlijk helemaal geen directe connectie met Apeldoorn Zuid, maar hadden wel de intentie om eens rond te gaan kijken naar een gezellige club mensen. Ik heb al het nodige vrijwilligerswerk gedaan, maar soms ook zonder enige blijk van waardering. Dit miste ik enorm, ik wilde echt iets kunnen betekenen voor mensen, maar ook gewoon gezellig samen kunnen kletsen en sparren. Al snel kwamen mijn man en ik bij de Koffieklets terecht en hoorden wat er rondom de Koffieklets allemaal nog meer georganiseerd wordt. Het is echt een fijne sfeer met allemaal vriendelijke mensen."

,,Elke twee weken hebben we ongeveer 10-15 mensen die gezellig aanschuiven bij de Koffieklets. Heel erg leuk en gezellig. Er is behoefte aan een gezellig praatje met elkaar. En het leuke is, er komen nog altijd nieuwe koffiedrinkers bij. Zo leer je ook weer nieuwe mensen kennen. Ze komen van overal en zijn allemaal welkom", aldus Ria.

De Koffieklets is een initiatief van Stichting Buurtmensen, om de twee weken staat op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur in Buurthuis Maasstraat de koffie klaar.

www.buurtmensen.nl

Meer berichten