In de gemeente Apeldoorn kunnen vrijwilligers op 15 en 16 maart kiezen uit meer dan 600 projecten. (foto: NLdoet)
In de gemeente Apeldoorn kunnen vrijwilligers op 15 en 16 maart kiezen uit meer dan 600 projecten. (foto: NLdoet) (Foto: NLdoet)

Oranje Fonds organiseert NLdoet: Helpen met een klus. Altijd gezellig!

APELDOORN  - Twee dagen per jaar staat heel Nederland bol van vrijwilligersactiviteiten. Iedereen die iets voor een ander wil betekenen kan kiezen uit maar liefst 7000 klussen. In de gemeente Apeldoorn zijn er pakweg 600 organisaties die wel een helpend handje kunnen gebruiken tijdens de actie NLdoet.

Door Anja Straathof

'Kom mee naar buiten' heet de activiteit van Randerode. "De bedoeling is", zo vertelt Anita Bomans, "dat we op zaterdag 16 maart, van 13.30-16.30 uur, een rolstoelwandeling gaan maken. Er is een leuke route samengesteld en we pauzeren halverwege bij Ugchelens Belang. Bewoners waarderen het enorm; soms zijn ze al maanden niet buiten geweest. Vorige week hadden we een wandeling bij -9ºC. Met warme jassen aan heeft iedereen genoten! We hopen echt dat zich mensen aanmelden om mee te helpen."

Inloophuis De Herberg aan de Deventerstraat heeft al voldoende vrijwilligers die helpen bij het maken van een heuse High Tea. "Maar iedereen die bij ons wil binnenlopen voor een praatje en wat gezelligheid, is zondermeer welkom", vertelt de heer Wingelaar. De High Tea is op vrijdag 15 maart, van 13-16 uur.

Wie handig is met de naaimachine of wie graag breit of haakt, kan zich aanmelden om zaterdag 16 maart, van 10-16 uur, Droomdekentjes te maken. Klazien van der Toorren vertelt: "We maken ze voor Stichting de Regenboogboom. Die stichting zorgt ervoor dat kinderen die in een moeilijke situatie zitten, een fijn en veilig dekentje krijgt. Het gaat om kinderen in ziekenhuizen, Blijf van mijn Lijf-huizen, crisisopvang en andere instellingen."

"Er hebben zich zo'n 20 leden aangemeld om onze muziekinstrumenten te repareren", vertelt Elbert Mulder van Harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen. "Tijdens onze repetitieavonden maken we vooral muziek. Nu is er tijd voor samenzijn en andere gesprekken met onze eigen leden. Dat is heel waardevol voor ons orkest."

Opknappen, schoonmaken, tuinieren, een uitstapje maken. Maar ook werken in een natuurgebied of een verwendag organiseren. Voor iedereen die iets voor een ander wil doen, is er wel een passende klus te vinden tijdens NLdoet. Op de website staat of er vrijwilligers gezocht worden voor vrijdag, voor zaterdag of voor beide dagen. Sommige activiteiten zijn binnen, maar er is ook veel buitenwerk te doen. Aanmelden kan heel eenvoudig en digitaal. Samen is nog leuker, dus meld je aan met de familie, collega's of klas! https://www.nldoet.nl/

Meer berichten