Wat je ontmoet tijdens stilte

Apeldoorn - De voordelen van meditatie zijn veel beschreven en zijn in de afgelopen jaren steeds vaker in onderzoeken ook wetenschappelijk onderbouwd. Het werkt bijvoorbeeld bloeddrukverlagend, geeft een boost aan je immuunsysteem en draagt bij aan een betere nachtrust. Het verhoogt de concentratie en creativiteit , verlaagt stress en je hebt minder kans op depressie en angstgevoelens.

Mediteren is vooral ervaren. Het is ontdekken welke vorm van meditatie op dit moment bij jou past.

Je kunt beginnen door jezelf voor te nemen elke dag, bijvoorbeeld voor het slapen, vijf minuten in stilte te zitten met je ogen gesloten, en je aandacht te richten op je ademhaling. In je hoofd zal het waarschijnlijk niet meteen stil zijn, maar gedachten die opkomen mag je ook weer laten gaan. Hoe vaker je de tijd neemt, hoe makkelijker het wordt.

Wanneer je regelmatig mediteert leer je ook jezelf beter kennen. Doordat je tijdens meditatie je blik naar binnen keert, word je je meer bewust van je gedachten, gevoelens en emoties en je lichaam. Je krijgt zicht op patronen en overtuigingen die zich in je onbewuste afspelen.

Door de ontspannen en open staat van bewustzijn die je in meditatie bereikt kom je ook steeds meer in contact met je intuïtie. Dit is de wijsheid van je hart. Het levert je een soort weten waar je met je verstand niet bij kunt. Richt je in meditatie je aandacht op je hart, dan maak je contact met typische hartgevoelens als liefde, compassie en dankbaarheid.

Tijdens meditatie kun je een diep gevoel van eenheid ervaren, je ware zelf leren kennen, contact maken met het Goddelijke of antwoorden krijgen op diepere levensvragen. Bezig zijn met spiritualiteit door middel van meditatie is waardevol doordat je alles zelf ervaart. Het is jouw eigen interpretatie van spiritualiteit zonder dat deze gevormd wordt door woorden van spirituele leiders of oude wijsheden. Je ontwikkelt je eigen wijsheid.

Voor wie kennis wil maken met meditatie, of om je beoefening in samenzijn met ander vrouwen te verdiepen start er op zondag 10 maart de Meditatiecirkel georganiseerd door Dianne Hachmang.

In negen bijeenkomsten wordt je meegenomen in verschillende meditatievormen.

Je wordt uitgenodigd om je persoonlijke reis naar binnen te maken, en dit op je geheel eigen wijze vorm te geven.

Rust, stilte en verbinding staan centraal in de Meditatiecirkel. Het vindt plaats in de yogaruimte On-the-Go aan de Bogaardslaan 14B in Ugchelen.

Voor meer informatie en aanmelden voor de meditatiecirkel ga naar www.hartenkracht.com/meditatiecirkel

Meer berichten