Thema-avond 'depressie', Ixta Noa

Apeldoorn - Ixta Noa houdt woensdagavond 13 februari 2019 een thema-avond over depressie.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertellen vier ervaringsdeskundigen van Ixta Noa hun ervaringsverhaal met een depressie, Ieder met een andere aanleiding en achtergrond. Het laatste verhaal zal worden aangevuld met een blik gericht op de toekomst: hoe pak je je leven weer op na een depressie?

De thema-avond depressie op woensdag 13 februari is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Twomorrow, Roggestraat 181 in Apeldoorn. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Een depressie is een aandoening, die valt onder de ‘stemmingsstoornissen’. Er is sprake van een depressieve stemming, wanneer er gedurende een langere periode een abnormale somberheid bestaat en/of een abnormale lusteloosheid, verlies van interesse of een onvermogen om ergens van te genieten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lichte, matig ernstige en ernstige depressie; hoewel het onderscheid niet altijd duidelijk is. Het onderscheid is vooral belangrijk voor de soort hulpverlening die toegepast wordt.

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar diverse thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. Deze vinden plaats iedere laatste dinsdag van de maand in Zutphen en elke tweede woensdag van de maand in Apeldoorn. Tijdens deze avond wordt een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.

Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.

Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

Meer berichten