Marco en Sven Borst
Marco en Sven Borst (Foto: nvt)

Budoleraar uit Apeldoorn in actie tijdens JBN aikidofestijn

Apeldoorn - Zondag 27 januari vindt de vierde editie van het JBN aikidofestijn plaats op Sportcentrum Papendal.

Tijdens het JBN aikidofestijn worden op verschillende matten lessen georganiseerd in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido. De lessen worden gegeven door diverse hoog gegradueerde leraren, waaronder Sven en Marco Borst uit Apeldoorn.

Komend uit Amsterdam, verhuisd naar Lelystad heeft Marco Borst acht jaar kickboksen en karate beoefend. Uiteindelijk is Marco verhuisd naar Apeldoorn waar hij nu nog steeds woont. In 1983 ontmoette hij zijn judo en jiujitsu meester ome Henk. Al snel wilde Marco alles leren wat Henk wist. Henk was volgens Marco een bijzonder mens en leraar die hij in 1996 is opgevolgd in zijn dojo. In 1985 is Marco zijn eerste zoon Sven geboren. Vanaf vier jarige leeftijd is zoon Sven bezig geweest met judo jiujitsu. Sven heeft zich inmiddels tot leraar bekwaamd in judo en jiujitsu (5e dan). Marco heeft zijn dojo Sukura in 1990 opgericht in Apeldoorn en na 25 jaar in 2015 overgedragen aan zijn zoon Sven.

Het JBN aikidofestijn is een dag voor alle aikidoliefhebbers in Nederland en wordt georganiseerd door de nationale aikidocommissie van Judo Bond Nederland. Vanaf 10.00 uur gaat het evenement van start op Papendal in Arnhem. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tussen de 150 en 200 deelnemers te verwelkomen.

Meer berichten