Kunst van het fotograferen van treinen en het spoor

Apeldoorn - Hans Bruinsma en Liesbeth Kraakman uit Apeldoorn leggen in hun nieuwe boek uit hoe je het fotograferen op en om het spoor het beste kunt aanpakken.

Treinen komen razendsnel langs dus kan het een uitdaging zijn om deze mooi op de foto te krijgen. Maar niet alleen het fotograferen van deze voertuigen kan een uitdaging zijn, ook lopen zowel beginnende- als ervaren spoorfotografen met vragen rond over wat er belangrijk is bij het voorbereiden en uitvoeren van zo'n fotoshoot in de buitenlucht. De antwoorden op deze vragen hebben de auteurs gebundeld tot een boek dat voor treinfotografen van ieder niveau tips geeft om het maximale uit treinfotografie te halen. 'Speuren op het spoor - De kunst van fotografie op en rond het spoor' is verschenen op 18 januari en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Speuren op het spoor neemt je mee op zoek naar de kunst van het fotograferen op en rond het spoor. Hoe ga je te werk? Hoe plan je een reis? Wat neem je mee en wat kun je zoal nodig hebben onderweg? In het boek leer je stap voor stap hoe je de beste foto's kan maken. Het staat boordevol tips om jouw creatieve blik verder uit te dagen. Het leert je hoe je de gemaakte foto's kan organiseren en back-uppen. Het gaat dieper in op hoe je jouw treinfoto's zou kunnen ontwikkelen. Liesbeth en Hans laten alles zien en houden niets achter. Dit is het eerste Nederlandstalige boek die de Kunst van Fotografie op en rond het Spoor van A tot Z behandelt.

Hans Bruinsma komt uit Apeldoorn en heeft al sinds klein kind een passie voor treinen. Niet veel later kwam daar de fotografie bij. Dus… op zijn veertiende ging hij voor het eerst twee weken op de net nieuwe tienertoer en zijn eerste camera ging mee! Wat een feest! Liesbeth Kraakman woont in Papenburg, Duitsland, en heeft de passie voor fotografie en treinen met de paplepel van haar vader ingegoten gekregen. In 2015 troffen deze twee elkaar op de fotovakschool in Apeldoorn en een idee werd geboren.

Boekgegevens
Titel: Speuren op het spoor - De kunst van fotografie op en rond het spoor
Auteur:         Hans Bruinsma en Liesbeth Kraakman
Verschijningsdatum: 18-01-2019 Aantal pagina's: 152
ISBN: 9789402250541 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 21,50 Uitvoering Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Meer berichten