Madelon Oostwoud: Compost is goud voor je tuin

Apeldoorn - De allerbovenste laag die de aarde bedekt is grond of aarde. ‘Goede' aarde is humeus en voedingsrijk, ‘schrale' aarde niet. Maar wat betekent dat nu precies en in hoeverre kunnen wij de grond in onze tuin verbeteren? Dit en meer vertelt Madelon Oostwoud in haar lezing over compost. Compost is waardevol, makkelijk te maken, eenvoudig op te brengen en voor planten, bomen en het dierenleven in de tuin van onschatbare waarde. De ondertitel van de lezing is niet voor niets: Goud voor je tuin. Oh, en laat er geen vergissing over bestaan: Compost stinkt niet. Bergen mals gras in een kuil in de hoek van de tuin, dát kan stinken. Maar dat is geen compost…..

Madelon is voorstander van 'tuinieren op pantoffels’. In plaats van te wieden op de knieën zit ze liever in de tuin met een kopje en een krantje. Om te genieten van geuren en kleuren, getjilp en gefladder. Ze ondersteunt haar praatje met fraaie plaatjes en kostelijke voorbeelden. Om te inspireren, te leren en vooral ook te lachen.

Madelon is auteur van Een kleine eetbare tuin met vaste planten en Voedselbos, 18 projecten van meer dan 5000m2. Deze boeken zijn voorafgaand of na afloop van de lezing ter inzage en te koop

Madelon houdt over bovenstaande een lezing op 15 januari 20.00-22.00 uur in Dok Zuid in Apeldoorn. Voor leden van Groei&Bloei is de entree gratis, niet-leden betalen 3 euro. Iedereen is van harte welkom!

Meer berichten