De Klup maakt kans op Appeltje van Oranje

Apeldoorn - De Klup maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan vanaf 7 januari tot en met 16 januari 23.59 uur. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Een leuke vlog bekijken en stemmen op de Klup kan via stem.oranjefonds.nl/Klup

Bij de Klup zijn we nu al super trots. Uit heel veel kandidaten in Nederland is de Klup genomineerd voor een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds! Het thema is in 2019 ‘De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r).’ We maken kans op een Appeltje, omdat vrijwilligers zo belangrijk zijn bij de Klup.

Stichting de Klup is ruim 50 jaar geleden ontstaan als initiatief van ouders. “Als je in de jaren zestig een kind met een beperking had, dan had je niet zoveel mogelijkheden als nu”, vertelt de 83-jarige Wim de Haas, oprichter van de Klup. “Op een gegeven moment kwamen we met het idee om de ouders te ontlasten. Met vrijwilligers gingen we in een buurthuis op zaterdagmiddag een instuif organiseren voor kinderen met een beperking. Het enthousiasme was zo groot, dat er later gezocht is naar een eigen Kluphuis. We wilden teweeg brengen dat de deelnemers een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn onder gelijkgestemden, hun talenten kunnen behouden en ontwikkelen. Een plek waar de vrijwilligers er zijn voor mensen met een beperking. Met de actie ‘een miljoen voor de Klup’ hebben we later met hulp van veel organisaties en bedrijven een prachtig Kluphuis kunnen realiseren. Hiervan kan iedereen, ook mijn dochter, nog steeds genieten.”

Ruim een halve eeuw na het initiatief van de ouders heeft de Klup een prachtig Kluphuis aan de Mariastraat in het centrum van Apeldoorn, 140 vrijwilligers, 30 activiteiten en 600 deelnemers. En nu is de Klup genomineerd voor een Appeltje van Oranje! In mei worden op paleis Noordeinde drie hoofdprijzen uitgereikt door Koningin Máxima. De winnaars krijgen alle drie een geldbedrag van € 15.000 en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix. Wat zou het mooi zijn als we een Appeltje winnen….Door het Oranjefonds wordt onder alle stemmers ook nog een bedrag van € 1.000 verloot voor het project waar ze op gestemd hebben. We vragen daarom iedereen op ons te stemmen!

Meer berichten