Voorstelling Alice in Spiegelland
Voorstelling Alice in Spiegelland (Foto: Maggie Hazekamp)

'Alice' in theater Orpheus

Apeldoorn - 2019 is hèt jaar van de musical “Through de Looking Glass (Alice in Spiegelland)” voor Muziektheater Apeldoorn.

Na alle kerstactiviteiten en nieuwjaar perikelen is het voor Muziektheater Apeldoorn dan zover. Dit jaar gaan zij hun nieuwe musical “Through the Looking Glass” opvoeren in Theater Orpheus op 27,28 en 29 september. Opnieuw een Engelse productie van ITM Shows, een Europese première, die vertaald is in het Nederlands en waarin “Alice” weer een groots, nieuw avontuur tegemoet gaat. Maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren.

De voorbereidingen, die leiden naar het hoogtepunt: de voorstelling, zijn al in volle gang. Want er komt heel veel kijken bij het realiseren van zo’n grote musical als deze.

Zo is de regisseur al bijna een jaar bezig met het bedenken van de regie en het bepalen van de benodigde decorstukken. Tevens bespreekt hij zijn wensen met de crew van het licht en geluid, die weer zullen zorgen voor veel licht- en geluidseffecten.
De dirigent en repetitor zijn alle muziekstukken met het koor en het orkest aan het instuderen en doen er alles aan om muziek en zang zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. De decorbouwers hebben de eerste decorstukken al gerealiseerd en bekijken alle technieken om een zo realistisch, maar werkbaar decor op het podium neer te kunnen zetten.
Alle kostuums worden per scène samengesteld en door de couturiers op maat gemaakt voor de hele cast. De bijbehorende pruiken en haarstukken zullen in model gebracht worden door de kapsters en de dames van de grime maken het plaatje af.
Als laatste wordt er een team changeurs samengesteld, die goed op elkaar is ingespeeld en precies weet wanneer en wat er omgebouwd moet worden op het podium tijdens de voorstelling. U zult begrijpen dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

Het komende halfjaar zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Mocht u denken dat u nu al iets voor ons op de achtergrond zou kunnen en willen betekenen, dan kunt u contact opnemen met Muziektheater Apeldoorn www.muziektheaterapeldoorn.nl. Vrijwilligers zijn bij ons altijd van harte welkom en bent u muzikant. Het orkest heeft nog behoefte aan een aantal muzikanten zoals een trombonist, gitarist, toetsenist en een altviolist.

Meer berichten