Cursus 'In contact met de vluchteling'

Apeldoorn - In Apeldoorn is sinds kort een asielzoekerscentrum (azc) geopend  waar plek is voor zo'n 400 vluchtelingen. Veel van deze vluchtelingen komen graag in contact met Nederlanders. Gave stimuleert deze contacten en organiseert daarom de cursus 'Op weg met een vluchteling'. De cursus begint op donderdagavond 7 februari 2019 en bestaat uit drie avonden. 

Door cultuurverschillen, trauma's of taalbarrières kan het contact met vluchtelingen moeilijk zijn. Tijdens de cursusavonden komen thema's aan bod zoals de reis en het geloof van de vluchteling en de omgang met vluchtelingen.

De cursus geeft handvatten en inspiratie om de vluchtelingen te benaderen en hen Gods liefde door te geven. Voor zowel mensen die al in contact zijn als voor mensen die (nog) geen vluchtelingen kennen is de cursus interessant. 

Veel asielzoekers komen graag in contact met Nederlanders. Ze willen meer leren over het land waar ze nu wonen en vinden het fijn om even uit de sfeer van het azc te zijn. Stichting Gave heeft alle ervaring en kennis in huis om kerken en vrijwilligers te ondersteunen die contact met vluchtelingen willen leggen en onderhouden. Gave wil hen inspireren om Gods liefde uit te delen en gastvrij om te gaan met asielzoekers. 

Data:    Donderdag 7, 14 en 21 februari 2019
Locatie:    De Herberg, Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn
Tijd:    19.45 - 22:00 uur 
Opgave:  www.gave.nl/apeldoorn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden