Foto:

Welke twee Apeldoornse bands bemachtigen een plek op het podium van het Bevrijdingsfestival?

Apeldoorn - Op 5 mei is het zo ver: de vierde editie van het Bevrijdingsfestival op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. De plannen voor de vierde editie zijn volop in ontwikkeling en het belooft een hele mooie editie te worden. Ook dit jaar wordt er weer de kans geboden aan lokale bands om een plekje op het hoofdpodium te bemachtigen. Gezien de animo vorig jaar heeft de organisatie besloten om in aanloop naar 5 mei een bandcontest te organiseren, waarop elke band een eerlijke kans krijgt om haar kunsten te kunnen vertonen.

Op 12 januari staat van 13:30 - 16:30 uur de eerste bandcontest gepland bij Art Café Sam Sam. Hierna wordt er om de week een nieuwe bandcontest georganiseerd, waarbij 3 bands de kans krijgen zichzelf te bewijzen. Elke ronde bemachtigt 1 band een ticket voor de finale, die op een nader te bepalen locatie in april gehouden wordt. Hier nemen de zes deelnemers het op tegen elkaar, waarbij twee bands een plek bemachtigen op de line up van het Bevrijdingsfestival op het hoofdpodium!

Jury
Elke band wordt beoordeeld door een vakkundige jury. Zij bepalen elke ronde welke band doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op een plek op het hoofdpodium. Elke ronde bestaat uit een andere samenstelling van de jury. Een van de juryleden is Douglas Budde van de band Hawkeye "Vorig jaar stonden wij met Hawkeye op het podium van het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn en dit was voor ons een fantastische ervaring. Vorig jaar merkten wij dat er ontzettend veel bands op het Bevrijdingsfestival wilden spelen. Het lijkt ons dan ook een leuk idee om iedereen een kans te geven om hun kunsten te vertonen aan een groot publiek. Zo is dit idee ontstaan en wij hopen dat er weer net zoveel animo voor is als vorig jaar."

Inschrijven
Bands die mee willen doen aan de bandcontest kunnen zich inschrijven via www.bevrijdingsfestivalapeldoorn.nl/bandcontest. Bij de inschrijving worden de algemene gegevens, bandleden en voorbeeld van het repertoire gevraagd. Inschrijven voor de 1e ronde is mogelijk tot 2 januari om 20:00 uur. Hierna maakt de jury een selectie van alle inzendingen. De bandcontests vindt plaats op de volgende data: 12 Januari, 26 januari, 8 februari, 23 februari, 9 maart en 23 maar. De finale vindt plaats op een nader te bepalen moment, waarna er dus twee bands gekozen worden die op het hoofdpodium geprogrammeerd worden op 5 mei.

Meer berichten