De Schaakmaat en Schaakstad Apeldoorn bundelen hun krachten

Apeldoorn - Per 1 januari bundelen de verenigingen Schaakmaat en Schaakstad hun krachten.

De verenigingen hebben na een onderzoekstraject besloten samen te gaan. Hun doelstelling, het bevorderen van de schaaksport in de volle breedte, in Apeldoorn denken ze beter te kunnen waarmaken als één club.

De Schaakmaat is van oudsher vooral op de Maten en Zuid georiënteerd. Ze heeft een sterke jeugdopleiding, en een volwassen afdeling met schakers tot een goed amateur niveau, en ze organiseert de gezelligheid- schaakgroep op donderdagochtend in Dok Zuid. Ook organiseert zij o.a. het open Apeldoorns Jeugdkampioenschap.

Schaakstad Apeldoorn heeft leden uit heel Apeldoorn en omstreken, spelers van af huisspeler tot grootmeester, en ook sterkere jeugdspelers. Zij spelen iets meer competitief en organiseren meerdere toernooien, waaronder het MuConsult Radidtoernooi, het Open Snelschaakkampioenschap Apeldoorn en het Kroegloperstoernooi. Verder werd dit jaar de Schaakweek Apeldoorn georganiseerd, met als hoogtepunt een grootmeestertoernooi.

Door samen te gaan wil de vereniging, die verder zal gaan onder de naam Schaakstad Apeldoorn, een aantal zaken bereiken. Ze wil een platform zijn voor schakers van 6 jaar tot 90+ jaar en daarbij een interne en externe competitie bieden op elk niveau. Er zal ruimte zijn voor zowel de gezelligheidsschakers als de meer competitieve spelers. Jeugd (en volwassene beginners) worden ingewijd in het spel. Via opleiding en een jeugdcompetitie kan de jeugd kan doorgroeien naar de volwassenenafdeling. Ook worden er voor de jeugd gezelligheidsactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld het jaarlijkse pepernotentoernooi. En, binnen de nieuwe samengevoegde vereniging is op elk niveau ruimte voor nieuwe spelers, zowel jeugd, als dames en heren. Wees welkom!

Voor speel locatie en speeltijden zie www.schaakstad-apeldoorn.nl

Meer berichten