Foto:

Pennen en ontwerpen voor poëzie

Apeldoorn - Rondom de Nationale Poëzieweek 2019 houdt CODA een dicht- en ontwerpwedstrijd voor jong en oud. Thema is 'Vrijheid'. Pak je pen en doe mee, dit kan tot en met zondag 13 januari.

De Poëzieweek is van 31 januari tot en met 6 februari en opent in CODA met Gedichtendag. Tijdens deze dag mogen twee winnaars van de 'Dichtwedstrijd' zelf voordragen.
,,Laat je inspireren door het thema 'Vrijheid', schrijf een gedicht dat ons bijvoorbeeld vertelt wat jij onder (on)vrijheid verstaat of wat vrijheid voor jou betekent. Nieuw dit jaar is de ontwerpwedstrijd waarbij we iedereen uitdagen om de voorkant voor de dichtbundel te ontwerpen die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt", aldus Tanja Offerein namens CODA.

Meedoen? Stuur dan jouw inzending uiterlijk zondag 13 januari 2019 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van 'Dichtwedstrijd', je naam, telefoonnummer en leeftijd. Uit alle inzendingen kiest stadsdichter Aad van der Waal samen met schrijfdocente Ingrid Blijenberg twee gedichten voor de Gedichtendag. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, krijg je uiterlijk donderdag 24 januari bericht. De winnaar krijgt het gedicht samen met het winnende ontwerp ingelijst cadeau. Daarnaast wordt dit gedicht ook opgenomen in de dichtbundel die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt.

Uitgangspunt voor dit ontwerp is het gedicht 'Het huis van de vrijheid' dat Aad van der Waal speciaal hiervoor schreef en dat staat op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag. Zowel dit gedicht als de volgende tekst moeten een plek krijgen in dit ontwerp (A5, staand): Dichtbundel - Gedichtendag - 31 januari 2019.
Meedoen? Stuur dan jouw inzending uiterlijk zondag 13 januari 2019 naar
gedichtendag@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van 'Ontwerpwedstrijd', je naam, telefoonnummer en leeftijd,

Gedichtendag is donderdag 31 januari van 19.30 – 21.30 uur in CODA. Kaartverkoop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin onder andere de voorgedragen gedichten van die avond en een aantal aanvullende gedichten zijn opgenomen.

www.coda-apeldoorn.nl

Meer berichten