Foto: Kim Wiggers

'Ik durf het water te laten spelen met de verf'

Apeldoorn - Tot 4 februari zijn er drie verschillende exposities te bezichtigen, dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur, in Verpleeg en Reactiveringscentrum Randerode en Winkewijert aan de Zr. Meyboomlaan 10.

Aquarellen van Ceciel Krikhaar

"Mijn werk valt op door expressief en harmonieus kleurgebruik, soms ingetogen maar meestal fel", zegt Ceciel Krikhaar. "Mijn inspiratiebronnen zijn divers. Dieren, boten, landschappen, modellen maar vooral ook bloemen zijn terugkerende onderwerpen die het papier vullen. Middels een zorgvuldige tekening leef ik mij in het onderwerp in."

"Het schilderen gebeurt op een intuïtieve manier: vrij, los en spontaan. Ik durf het water te laten spelen met de verf. Reagerend op nieuw ontstane kleuren en vormen, schilder ik in royale partijen, breeduit over het hele vlak. Het resultaat is avontuurlijk en experimenteel, volledig vrij en ongebonden en toch overtuigend door de continuïteit."

Schilderijen van Kim Wiggers

Kim Wiggers (1993) wil door middel van haar schilderijen je bewust maken van wie we zijn en waar we staan. Door middel van realistische elementen creëert Kim haar eigen fantasie wereld. Een waarin een personage of dier figureert in een uitgestrekt en verlaten landschappen. Indrukwekkende wolken partijen zorgen voor een schouwspel van licht en sfeer. Alle elementen samen vormen een eigen verhaal. Je gaat je afvragen wat er zich precies in die wereld afspeelt. Meer informatie: www.kim.wiggersraalte.nl.

Beelden van Willy Hoogstraten

Ruim 10 jaar geleden begon Willy Hoogstraten (1950)als autodidact met beeldhouwen. In haar beginperiode ging ze puur intuïtief met de steen aan het werk. Eerst in wat zachtere steensoorten, later ook in hardere materialen. Nadat ze een klein model voor een groot hardstenen werk maakte, werd ze 'gegrepen' door de vele mogelijkheden die het werken met klei biedt. De afgelopen zeven jaar volgde ze doorlopend verschillende keramiekcursussen. Haar werk kenmerkt zich door zachte , veelal organische vormen. Dat geldt met name voor haar beeldhouwwerk. In haar keramische werk experimenteerde ze regelmatig ook graag met andere stijlen. In de afgelopen periode heeft ze haar eigen stijl gevonden in het keramiek. Amorfe objecten die meestal organisch aandoen en de ruimte laten voor de eigen perceptie van de kijker. Haar stijl in steen en klei zijn bij elkaar gekomen.

Meer berichten