Dansvriendinnen Iris en Sophie dansen samen in de voorstelling SHOW van theater Orpheus. (foto Imre Stuifmeel)
Dansvriendinnen Iris en Sophie dansen samen in de voorstelling SHOW van theater Orpheus. (foto Imre Stuifmeel) (Foto: IMRE STUIFMEEL)

Iris en Sophie samen te zien in SHOW

Apeldoorn - De 11-jarige Iris en 13-jarige Sophie kennen elkaar van Studio Danstique, beiden volgen er al ruim 8 jaar balletlessen zoals klassiek en modern maar ze hebben ook les in spitzen. Met veel passie trainen ze allebei ruim drie uur in week.

Door Sandra Evers

Iris en Sophie deden met Studio Dansstique mee aan de culturele Pleinmarkt. De dansjuf van de meiden werd benaderd door Orpheus met de vraag of Iris en Sophie auditie wilden doen voor SHOW Apeldoorn. Ze waren meteen enthousiast. Iris: "We hebben helemaal zelf de choreografie gemaakt voor de auditie".

Iris was drie jaar toen ze begon met dansen, Sophie vijf jaar en de meiden hebben een ongelooflijke passie voor dansen. Sophie: "Ik zou wel graag naar de dansacademie willen." Iris heeft deze behoefte niet zo maar heeft wel ambitie om lang door te blijven gaan met dansen. Samen een choreografie maken vinden ze ontzettend leuk om te doen. Ze spelen goed op elkaar in en vullen elkaar goed aan. "Bedenkt de één een pasje, dan vult de ander daar wel weer een stuk op aan," vertelt Iris.

Iris en Sophie hebben niet eerder auditie gedaan. Iris: ,,Ik heb meegedaan aan Lierens Got Talent en gewonnen met dansen. Sophie: "Op ballet moeten wij wel eens wat presenteren voor onze eigen klas en ook zelf een dans maken. Verder heb ik nog niet eerder aan een auditie meegedaan."

Vanuit schouwburg Orpheus werd er 24 november een coachingsdag georganiseerd. Iedere deelnemer kreeg die dag een workshop specifiek gericht op zijn of haar discipline. De dames mochten aan de slag met een danscoach van Introdans. Iris heeft veel gehad aan de tips van de danscoach. ,,Ik wilde leren hoe ik bewegingen groot en netjes kan afmaken. De danscoach was streng maar kritisch. We hebben veel tips gehad en deze kunnen we zeker gebruiken tijdens de voorstelling."

Sophie: ,,We zijn benieuwd hoe het allemaal gaat met zo'n voorstelling. Het is super leuk bedacht en er komt veel bij kijken!"

Met SHOW Apeldoorn geeft Theater Orpheus Apeldoorns (amateur)talent de kans zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. De tien deelnemende acts worden middels coaching en repetities klaar gestoomd voor de eindejaarsvoorstelling SHOW Apeldoorn op 28 december in theater Orpheus. Zij werken samen met het artistiek team naar de voorstelling in december toe.

Meer berichten