Foto:

Binnenkijken bij een houtskeletbouwwoning

Apeldoorn – In Apeldoorn is recent een houtskeletbouw woning opgeleverd. Houtskeletbouw, een bouwproces dat uitblinkt in duurzaamheid , is erg in opkomst. Om belangstellenden kennis te laten maken met houtskeletbouw organiseert bouwer Presolid Home samen met de toekomstige bewoners een Open Huis op zaterdag 15 december, van 10.00 tot 14.00 uur.

Bij houtskeletbouw zijn de dragende elementen in het huis gemaakt van hout. Hierdoor ontstaat een prettig woonklimaat en goede akoestiek in de woning. De toekomstige bewoners hebben gekozen voor houtskeletbouw vanwege de vele mogelijkheden van deze bouwwijze in combinatie met de snelheid waarmee wordt gebouwd. Tevens is de uitstekende isolatie een pré. In samenspraak met de architect van Presolid Home is er een ontwerp gemaakt volgens de bouwregels van het plan.

Na het leggen van de fundering was het huis binnen enkele dagen opgebouwd. Houtskeletbouw heeft veel voordelen ten aanzien van de traditionele bouw. Indien esthetisch en technisch verantwoord zijn de mogelijkheden legio. Verder zijn de woningen zeer energiezuinig, wat direct terug te zien is op de energierekening. Om voldoende tijd te reserveren is bezichtiging alleen mogelijk op afspraak. Kijk op www.presolidhome.nl voor een afspraak.

Meer berichten