Foto:

Ambitieuze Naoca zingt in SHOW

Apeldoorn - Met veel passie en enthousiasme babbelt de 14-jarige Naoca over datgene waar haar passie ligt, zingen. "Ik luister graag naar R&B muziek maar klassieke muziek vind ik ook prachtig. Het is gaaf wanneer je allerlei verschillende muziekgenres kunt zingen."

Door Sandra Evers

Via klasgenootje, Lionel en bandlid Milan, die beiden vorig jaar schitterden in SHOW, wist Naoca van SHOW en zo is ze auditie gaan doen voor de derde editie. Met het nummer Isn't she lovely van Stevie Wonder, bezorgde ze jury en publiek tijdens de voorronde kippenvel.

Muziek en zingen maakt een groot deel uit van het leven van Naoca en ze heeft dan ook zeker ambitie om hier mee door te gaan. "Ben ik boos, dan zing ik het eruit, emoties kan ik dus goed onderdrukken door lekker te gaan zingen. Ik kan echt niet zonder muziek en zingen is mijn grootste passie." Naoca zit momenteel in het derde jaar van de mavo, dan wil ze door naar de havo en het einddoel is het conservatorium om carrière als zangeres te gaan maken. Tijdens de basisschool heeft Naocha zanglessen gehad. Daar is ze nu even mee gestopt want het werd allemaal wat lastig om met elkaar te combineren. Toch is ze sinds twee maanden begonnen met pianolessen zodat ze zichzelf kan begeleiden bij het zingen. "En nee, ik ga (nog) niet auditie doen voor de Voice of een soortgelijk talenten programma. Ik wil eerst groeien en mijzelf nog meer en beter ontwikkelen."

SHOW Apeldoorn zal daar zeker een steentje aan bij kunnen dragen. "Tijdens de coachingsdag hoop ik te leren om zelfverzekerder op het podium te staan. Ook wil ik mijn personage goed kunnen wegzetten in het nummer wat ik tijdens de voorstelling zing." De muzikaliteit van Naoca is er met de paplepel ingegoten. "Ik heb een muzikale, Molukse familie. Feestjes binnen de Molukse cultuur zijn altijd met veel muziek, zang en dans. Al jong stond ik al lekker mee te zingen." Naoca heeft al eerder met de kerk opgetreden in Orpheus. Een groot podium is dus voor haar geen onbekend terrein.

Met SHOW Apeldoorn geeft Theater Orpheus Apeldoorns (amateur)talent de kans zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. De tien deelnemende acts worden middels coaching en repetities klaar gestoomd voor de eindejaarsvoorstelling SHOW Apeldoorn op 28 december in theater Orpheus. Zij werken samen met het artistiek team naar de voorstelling in december toe.

Meer berichten