Foto:

Jonge rocker klaar voor deelname aan SHOW

Apeldoorn -Iedere dag speelt de 10-jarige Daniël Baan, zo'n uur tot anderhalf uur, op één van zijn (7!) muziekinstrumenten. Zijn slaapkamer hangt- en staat er vol mee. Van een drumstel tot gitaren, elektrisch, akoestisch en een basgitaar. De 10-jarige jongeman is er vol van en enthousiast begint hij zijn verhaal te vertellen.

Door Sandra Evers

"Op een dag kwam ik thuis en ik hoorde dat mijn moeder mij eigenlijk al half opgegeven had voor de voorronde in het cafeetje van Marja. In de nieuwsbrief van schouwburg Orpheus had ze gelezen dat er talenten werden gezocht voor SHOW Apeldoorn. Natuurlijk heeft ze het wel met mij overlegd en ik wilde uiteraard graag meedoen voordat ze mij definitief opgaf."

Daniëls eerste auditie was in het cafeetje van Marja met een nummer van Nirvana. Zijn vader begeleidde hem op gitaar en zelf speelt hij op een elektrische gitaar. Waarom Nirvana? "Ik keek altijd filmpjes op YouTube en zag een optreden van een band, Nirvana dus." Daniel is sindsdien helemaal gefascineerd door de band en zijn liefde voor Nirvana is niet meer weggegaan. "Ik speel in het bandje van de muziekschool en ik wil graag voor een groot publiek spelen. Ik heb dus zeker ambities om door te breken!"

Met zijn deelname aan SHOW Apeldoorn gaan er misschien wel deuren open. Met SHOW Apeldoorn geeft Theater Orpheus Apeldoorns (amateur)talent de kans zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. De tien deelnemende acts worden middels coaching en repetities klaar gestoomd voor de eindejaarsvoorstelling SHOW Apeldoorn op 28 december in theater Orpheus. Zij werken samen met het artistiek team naar de voorstelling in december toe.

Meer berichten