Karlijn samen met Edwin Stierman en Corinne Hamoen van Art & Copy Krauw in het ziekenhuis om Het Grote Verhaaltjesboek te overhandigen.
Karlijn samen met Edwin Stierman en Corinne Hamoen van Art & Copy Krauw in het ziekenhuis om Het Grote Verhaaltjesboek te overhandigen. (Foto: )

Karlijn maakt boek voor zieke kinderen

Apeldoorn - Karlijn Neef schreef onlangs Het Grote Verhaaltjesboek voor kinderen die ziek zijn en daardoor bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen. Karlijn is met haar boek zelfs al in Hart van Nederland en het Jeugdjournaal geweest. Wanneer de moeder van Karlijn heel enthousiast wordt van alle ideeën en gebeurtenissen zegt Karlijn: ,,Mam, doe niet zo raar! Het is toch normaal dat je iets voor een ander doet!"

Door Danielle van de Vlag

,,Toen ik zeven jaar was heb ik mijn eerste verhaal geschreven wat eindigde met: ze leefden nog lang en gelukkig. Het klinkt als een sprookje, maar dat is het niet altijd. Toen ik een verhaal schreef over een poes die pijn had aan zijn staart, wist ik het! Ik wil verhaaltjes schrijven voor zieke kinderen. Dan kunnen ze even het ziek zijn vergeten als ze het boek lezen. Ik wil graag dat iedereen blij is!"

,,We hebben boeken in het ziekenhuis achtergelaten en hopen dat kinderen het gaan lezen of als ze niet kunnen lezen, dat het dan wordt voorgelezen door ouders of zusters. Ik zou heel graag willen dat mijn boek ook naar andere ziekenhuizen gaat. Ik wil zoveel mogelijk kinderen bereiken. We hopen zelfs dat mijn boek naar het Sofia Kinderziekenhuis mag gaan", vertelt Karlijn.

Het Grote Verhaaltjesboek bevat veertig bladzijden en bestaat uit negen verschillende verhalen. Elk verhaal heeft een thema en geeft een positieve boodschap mee. Zo is er een verhaaltje over pesten, maar ook een over verliefd zijn. ,,Ik heb in een half jaar tijd dit boek geschreven. Wanneer ik een woord in mijn hoofd heb, maak ik daar heel snel een groot verhaal omheen. Dat gaat vanzelf. Ik schrijf het altijd eerst op papier en daarna werk ik het uit op de computer. Maar ik heb wel bedacht dat het handiger is om het gelijk op de computer te doen. Dat scheelt tijd. Ik heb ook de tekeningen zelf bedacht en gemaakt."

Karlijn: ,,Ik heb gekozen voor korte verhaaltjes, omdat dit makkelijk te lezen is voor jonge kinderen. Achterin het boek staan ook nog een aantal lange verhalen, die zijn juist weer leuk voor oudere kinderen." Karlijn heeft nu de smaak te pakken en zit nog vol ambities. ,,Ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd, dat ik het lastig vind om te kiezen wat ik allemaal nog wil schrijven. Ik ben nu bezig met een heel lang verhaal, maar daar vertel ik verder nog niet veel over. Dat is nog geheim! Ik kan alleen vertellen dat het over hele spannende avonturen gaat."

Kijk voor meer informatie over Karlijn en haar boek op haar facebookpagina. De boeken zijn nu ook te koop bij de vestigingen van Primera Westra in Apeldoorn.

www.facebook.com/KarlijnNeef/

Meer berichten