Kinderen van de Heuvellaanschool knutselen aan hun maquettes en kleurplaten. (foto Rob Voss)
Kinderen van de Heuvellaanschool knutselen aan hun maquettes en kleurplaten. (foto Rob Voss) (Foto: FOTO ROB VOSS)

Countdown naar Plein van de Stad verkiezingsweken

Apeldoorn - Vanaf vrijdag is het zover. Dan kunnen alle Apeldoorners hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp voor het nieuwe Marktplein. De keuze voor een nieuw Marktplein ligt volledig in de handen van inwoners van de gemeente Apeldoorn. Ook kinderen vanaf zes jaar kunnen stemmen.

Wethouder Mark Sandmann: "Het Marktplein is van iedereen; het plein van onze stad. Daarom vind ik het belangrijk dat Apeldoorners zelf het beste ontwerp kunnen kiezen". De verkiezing start op donderdagavond 6 december met een officiële kick-off in bioscoop VUE tijdens een verkiezingsavond waarbij de vier ontwerpbureaus hun ideeën presenteren. Van 7-17 december kunnen Apeldoorners hun stem via de website www.pleinvandestad.nl uitbrengen. De bekendmaking van het winnende ontwerp is op donderdag 20 december.

Op 4 en 5 december ontvangt iedere Apeldoorner van zes jaar en ouder een stempas met unieke stemcode. Daarmee kan in de verkiezingsperiode van 7-17 december online een stem uitgebracht worden op de website www.pleinvandestad.nl.

Inwoners die hulp nodig hebben met stemmen of meer willen weten over de ontwerpen zijn welkom in het stembureau bij Nawijn en Polak. Het stembureau is geopend van 7 - 17 december tijdens winkel-openingstijden. Op deze manier wordt elke Apeldoorner in de gelegenheid gesteld te stemmen.

Op donderdagavond 6 december worden de ontwerpen voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens een kick-off in bioscoop VUE. Daar lichten de ontwerpbureaus hun ontwerp toe. Iedereen is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom kunt u zich aanmelden via pleinvandestad@apeldoorn.nl.

Basisschoolleerlingen worden intensief betrokken bij het ontwerpproces en de verkiezing van het Marktplein. Zij konden via hun school meedoen met de Plein van de Stad maquette- en ontwerpwedstrijden. Groep 3 t/m 6 gingen aan de slag met kleurplaten. De twee hoogste groepen maakten maquettes. Alle inzendingen zijn tijdens de verkiezingsperiode te bewonderen op het stembureau Nawijn en Polak. Een deskundige jury zal voor zowel de kleurplaten als de maquettes een winnaar kiezen.

Op donderdagavond 20 december wordt het winnende ontwerp van het Plein van de Stad bekend gemaakt. Dit vindt plaats op het Marktplein van 16.00-18.00 uur. Apeldoorners zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ook hiervoor kan men zich aanmelden via pleinvandestad@apeldoorn.nl.

Meer berichten