Thema-avond 113 zelfmoordpreventie

APELDOORN - Ixta Noa organiseert woensdag 12 december een thema-avond over Zelfmoordpreventie. Ger Ceelen, gastspreker van 113 Zelfmoordpreventie komt deze avond een presentatie geven over dit onderwerp. 113 biedt laagdrempelige hulp met online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiairs. Dit voor mensen met suïcidale gedachten of gevoelens en hun naasten.

Zelfmoordpogingen komen vaak voor. Het helpt, wanneer iemand met zelfmoordgedachten hierover praat. Het delen van je gedachten, gevoelens geeft een gevoel van herkenning en biedt mogelijk oplossingen. Steeds meer organisaties en sectoren vinden dat zelfmoordpreventie niet alleen de verantwoordelijkheid is van de zorgsector. De ambitie van ‘113 Zelfmoordpreventie’ is om zelfmoord in Nederland radicaal terug te willen dringen. Deze avond geeft brede informatie over hetgeen ‘113 Zelfmoordpreventie’ doet en aanbiedt. Wilt u meer informatie over ‘113 Zelfmoordpreventie’ zie: https://www.113.nl/

De thema-avond ‘113 Zelfmoordpreventie’ op 12 december 2018 is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Twomorrow, Roggestraat 181 in Apeldoorn. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar diverse thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. Deze vinden plaats iedere laatste dinsdag van de maand in Zutphen en elke twee woensdag van de maand in Apeldoorn. Tijdens deze avond wordt een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.

Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 10 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.

Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

Meer berichten