zelfgemaakte hapjes werden gepresenteerd
zelfgemaakte hapjes werden gepresenteerd (Foto: wietse de boer)

Bewoners Noordoost pakken het podium

Apeldoorn - Tijdens het Noordoogst podium van woensdagavond 28 november pakten bewoners het podium. Met veel lef en soms wat schroom lieten zij aan elkaar, aanwezige welzijnswerkers, wethouder Wim Willems en raadsleden zien welke mooie initiatieven zijn ontstaan uit de samenwerking tussen inwoners en welzijnswerkers.

Na een tijd van zaaien was het nu de tijd van oogsten. En die oogst was heel divers. Prachtige voorbeelden kwamen in snel tempo voorbij van mensen die samen eten, muziek maken of de wijk schoon houden. Soms voor speciale doelgroepen, zoals mensen met niet aangeboren hersenletsel of activiteiten voor kinderen. Indrukwekkend was ook het verhaal van een jongere die vertelde hoe zijn leven op het goede spoor was gekomen omdat er een docent en welzijnswerker waren die in hen bleven geloven.

De oogst van de samenwerking tussen bewoners en professionals laat vooral zien hoeveel energie en ideeën mensen met elkaar kunnen ontwikkelen wat anderen in de wijk ten goede komt. Het welzijnsnetwerk met medewerkers van Verian, MEE Veluwe, Stimenz en Don Bosco ondersteunen waar nodig en willen aansluiten bij ideeën en vragen.

Meer berichten