Foto: Gert Perdon

Feestelijke intocht Sinterklaas 2018 in Apeldoorn per stoomtrein

Apeldoorn - Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar op zaterdag 17 november 2018 aan op het station in Apeldoorn. De Sint heeft namelijk de stoomboot geruild voor een Apeldoornse klassieker: de stoomtrein. Na de aankomst volgt een feestelijke optocht richting de binnenstad.

Voor de intocht per stoomtrein wordt dit jaar flink uitgepakt. Vanaf 10.00 uur starten de activiteiten op het Stationsplein, aan de kant van Bakker Bart. Het plein wordt zo ingericht dat iedereen de Sint kan toejuichen wanneer hij in Apeldoorn aankomt. Kinderen en volwassen kunnen onder andere genieten van spetterende acts van de dansers van Tim Koldenhof Producties en mascotte Oehlie van speelparadijs Monkey Town. 

Programma
Sinterklaas komt rond 10:30 uur aan op het station. Na aankomst rijdt hij op zijn schimmel Amerigo en met een feestelijke optocht door de Hoofdstraat. De optocht wordt om 11.45 uur afgesloten op het Raadhuisplein.

Organisatie in handen van nieuw comité
Het Sinterklaascomité heeft dit jaar een heel nieuw bestuur. Voorzitter Antoine Joosten is zeer tevreden met het werk dat de afgelopen maanden is verzet om de intocht mogelijk te maken. "Sinterklaas is een groots kinderfeest en dat vieren we in Apeldoorn dan ook groots. De aankomst van de Sint met de iconische stoomtrein die alle Apeldoorners goed kennen, past precies bij wat we willen uitdragen: een feest voor Apeldoorners op een voor Apeldoorn zo karakteristieke plek."
 
 

Meer berichten