Week van de werkstress: op weg naar duurzame inzetbaarheid

Apeldoorn - Van 12 tot en met 15 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Werkstress georganiseerd door het Ministerie van SZW. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Volgens onderzoek van TNO kan door voldoende werkplezier voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Maar de mensen die er mee te maken kregen, hebben één ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken. 

Coachingspraktijk Sterk op het Werk in Apeldoorn is één van de organisaties die meedoet met de Week van de Werkstress. Directeur Charlotte van der Mijn: "Iedere werknemer én leidinggevende heeft wel eens last van stress. Dat is helemaal niet erg, want stress zet ook aan tot snel handelen, beslissingen nemen, voortvarend werken en het halen van deadlines. Teveel stress, te vaak stress maar ook een groot gebrek aan stress is niet goed. Dat kan uiteindelijk leiden tot een burn-out of een bore-out. 

Stress manifesteert zich op drie niveaus: Fysiek, Mentaal en Emotioneel. We gaan dus ook op zoek naar werkplezier op die drie niveaus. Want hoe leuk een pingpongtafel, een hangmat voor een powernap of een hond op de werkvloer ook mag zijn, als iemand terugkeert naar het werk en binnen tien minuten weer in de stress zit, moet de stress ook op een ander niveau aangepakt worden."

De hele week kunnen mensen een gratis coachingssessie en informatie krijgen in de praktijk op de Zwaluwweg 13 in Apeldoorn. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor reserveren: info@sterkophetwerk.nu of 055 – 534 63 12.

Meer informatie over de Week van de Werkstress via http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/ 

Meer informatie over coaching op werkstress via www.sterkophetwerk.nu, info@sterkophetwerk.nu of 055 – 534 63 12.
 

Meer berichten