Geert Hoogeboom (r), vice voorzitter van Voedselbank Apeldoorn, ontavngt van Jeroen Fledderus, voorzitter Kiwanis Apeldoorn, de 175 arrangementen voor een onbezorgde dag in Apenheul.
Geert Hoogeboom (r), vice voorzitter van Voedselbank Apeldoorn, ontavngt van Jeroen Fledderus, voorzitter Kiwanis Apeldoorn, de 175 arrangementen voor een onbezorgde dag in Apenheul.

Apenheul in Kiwanis in actie voor kinderen van de Voedselbank

Apeldoorn - Tussen Voedselbank Apeldoorn, Apenheul en Kiwanis Apeldoorn is een unieke samenwerking gerealiseerd op 2 en 3 november 2018.

Op deze avonden is er voor gasten een charity diner verzorgd in Apenheul. De gerechten waren gebaseerd op de voeding die apen in Apenheul of in het wild eten. Samen met de voedingsdeskundige en dierverzorgers van Apenheul en Kiwanis zijn deze menu’s aangepast zodat de gasten smaakvol verrast werden. Zo waren er gerechten die gebaseerd waren op de menu’s van de doodshoofdaap, de rode brulaap, de bonobo en de oeïstiti. Allemaal apen die in Apenheul leven. Dat leverde een bijzonder menu op waarbij onder meer sprinkhanen, gom, vijgen en impala (van de Veluwe) op het bord kwamen.

Apenheul heeft haar accommodatie De St@art belangeloos ter beschikking gesteld voor de ontvangst van de meer dan 110 gasten. Zo laat Apenheul zien betrokken te zijn bij de Apeldoornse gemeenschap. Kiwanis Apeldoorn heeft gekookt en alles verzorgd om haar doel, het ondersteunen van kinderen, inhoud te geven. Kiwanis Apeldoorn heeft haar jaarlijkse traditie met Charity Diners daarmee voor het 13e jaar succesvol doorgezet.

Het is dankzij het succes van deze Charity Diners gelukt voldoende arrangementen te regelen om alle lagere school kinderen in Apeldoorn die van de Voedselbank afhankelijk zijn, een geheel verzorgde dag in Apenheul aan te bieden. En dat is geen broodje aap verhaal!

Meer berichten