Groepsfoto SHOW Apeldoorn 2018
Groepsfoto SHOW Apeldoorn 2018 (Foto: Orpheus)

Deelnemende acts bekend voor SHOW Apeldoorn 2018

APeldoorn - Na twee zeer succesvolle edities in 2016 en 2017, organiseert Theater Orpheus ook in het najaar van 2018 weer 'SHOW Apeldoorn', waar lokaal talent de kans krijgt om mee te doen aan een spetterende eindejaarsshow in Apeldoorn.

Met SHOW Apeldoorn geeft Theater Orpheus Apeldoorns (amateur)talent de kans zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. Op vrijdag 28 december is de voorstelling te zien in Orpheus.

Eind oktober vonden de twee voorrondes plaats, beiden gepresenteerd door Mirjam Barendregt, de nieuwe directeur van Theater Orpheus. De jury bestond uit: Marijt Helmink (theaterprogramma bij Orpheus), Kim de Fuijk (regisseur), Fanuel Coenraad (muzikaal leider). Op donderdag schoof Richard Lock vanuit het Ondernemerspodium aan als jurylid en op vrijdag zat Lianne Bourgonje er namens de vrienden van Orpheus.

Voorrondes in Gigant en 't Cafeetje van Marja
De eerste voorronde was op donderdag 18 oktober. De avond werd geopend door twee danseressen, gevolg door zangers en zangeressen, een jonge actrice en een drummer. De dag erna op vrijdag 19 oktober vond de voorronde plaats in 't Cafeetje van Marja. Als eerste was de vocalgroup Divapower aan de beurt, vervolgens enkele enthousiaste gitaristen, zangers en zangeressen en zelfs een matrozenkoor. De jury heeft 10 deelnemende acts geselecteerd:

Nericha Marchena (62): droeg expressief en passievol een gedicht voor in het papiaments.
Naoca Palapessy (14): wekte bij het publiek ontroering op met 'Isn't She Lovely' van Stevie Wonder.
DivaPower: een vocalgroup bestaande uit negen vrouwen met power in hun stem en die meerstemmig zingen.
Daniël Baan (10): gitarist en zanger in de stijl van Nirvana.
Amber van der Linde (24): deze voormalige Veenendaalse, en sinds kort inwoner van Apeldoorn, heeft de soul in haar stem
S.O.S. Matrozenkoor: 20 mannen zongen vol overtuiging en passie
Dion Schoolderman (15): speelde op een keyboard en zong er ook nog bij.
Sabine Maneschijn (15): deze jongedame danste een zelfbedachte choreografie op drie verschillende nummers.
Iris en Sofie (11): deze twee enthousiaste vriendinnen verrasten het publiek met moderne dans.
Ymke Vonder (11): actrice en zangeres die een monoloog en lied had voorbereid uit Ciske de Rat

SHOW Apeldoorn
De tien deelnemers werken vanaf nu samen met een professioneel team van Orpheus en Gigant naar de voorstelling in december toe. Het publiek kan rekenen op een prachtige multidisciplinaire voorstelling waarin ieders talent, plezier en enthousiasme tot uitdrukking komt! SHOW Apeldoorn is 28 december te zien in de Rabobankzaal in Orpheus. Het begint om 19.00 uur en een ticket kost slechts €2,50.

Ga voor meer informatie naar orpheus.nl/SHOW

Meer berichten