Het opspelden van erespelt
Het opspelden van erespelt (Foto: Theo Nieuwboer)

Zonnebloem viert feest

Apeldoorn - De afdeling Noord van de Zonnebloem vierde met haar gasten het 25-jarig bestaan in de grote zaal van de Eben Heazerkerk.. De ruim 55 gasten werden ontvangen door 25 vrijwilliger die hun bij het binnenkomen een keurig gehaakte zonnebloem opspelden , waarna ze begeleid werden naar de feestelijk versierde zaal.

Nadat ieder zijn of haar plaatsje had gevonden werden ze voorzien van een lekker kopje koffie of thee begeleid met een feestelijk versierd petit fours waar bakker Toet keurig het zonnebloem loge met de 25 jaar op had verwerkt. Na het opening woord van de voorzitter was het tijd voor het tweede kopje drinken met een heerlijke bonbon.

Daarna was het tijd om Charlotte Glorie te presenteren die verder de muzikale invulling van de middag ging verzorgen.

Tijdens een muzikaal rust moment was het tijd om een jubilaris in het zonnetje te zetten. Vrijwilligster Riet Tholen is de hele 25 jaar al een steunpilaar voor de afdeling. De Zonnebloem speld en bijbehorende oorkonde werd uitgereikt door de regio voorzitter Rik Rietveld.
De afdeling voorzitter overhandigde haar een prachtig mooi beeldje als blijvende herinnering, begeleid met een forse bos bloemen. Bloemen waren er ook voor Greet Siemelink die zich ook al 23 jaar zeer actief inzet als vrijwilliger voor de Zonnebloem.
Beide gaven aan dat ze voorlopig nog van geen ophouden willen weten.

De liedjes die Charlotte Glorie zelf had gecomponeerd maakte indruk op de zaal evenals haar korte verhalen. De bekende nummers werden enthousiast meegezongen. Liefst was iedereen meegegaan in de korte polonaise maar lukte niet meer , maar stil in de stoel blijven zitten lukte toch ook niet.

De hapjes en drankjes die in de pauzes werden geserveerd liet men goed smaken, het advocaatje met slagroom was weer populair, maar ook voor het slaatje dat voor het naar huis gaan werd geserveerd was goed op zijn plaats .

Iedereen dankte de vrijwilligers voor hun inzet en de gezellige middag. Begeleid met een verse zonnebloem keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Meer berichten