Modelspoorshow dertig jarig VAMES

Apeldoorn - VAMES, Vereniging Apeldoornse Modelspoorders En Spoorvrienden, houdt op 27 en 28 oktober haar 30-jarige jubileumshow in Dok Zuid aan de 1e Wormensenweg te Apeldoorn. De show is voor publiek toegankelijk tussen 10-17 uur, zondag tussen 10-16 uur. VAMES bestaat uit circa 35 enthousiaste mensen die zich bezig houden met modeltreinen en alles wat daarbij hoort om treinen op een mooie baan te kunnen laten rijden. Dit doen zij thuis en in hun clubruimte aan de Hoenderparkweg in Apeldoorn. Een ruimte die ze helaas volgend jaar zullen moeten verlaten.

De modelspoorhobby wordt nog steeds (maar wel steeds minder) wel eens wat meewarig beschouwd als "volwassen mannen die nog met treintjes spelen".  In de praktijk blijkt dat de belangstelling van het publiek voor shows, beurzen, grote modelspoorbanen , groot is.  Heel veel mensen kijken gefascineerd naar veelal prachtige banen die een "illusie van werkelijkheid" kunnen geven. Als er dan ook nog uit de werkelijkheid  herkenbare situaties ,gebouwen, landschappen, worden weergegeven, spreekt het nog meer aan. 

Het is een hobby waarin , naast natuurlijk belangstelling voor het spoor, creativiteit, bouwtechniek, materiaalinzicht, elektrotechniek, digitale techniek, mechanica, een rol kunnen spelen. In feite kan iedereen zijn of haar specifieke belangstelling de ruimte geven. Op de  modelspoorshow zullen ook Apeldoornse thema's worden getoond: Station Apeldoorn rond de jaren 80, en station het Loo. Daarnaast  ook modelbanen van zusterverenigingen en andere modelspoorders. O.a. Nederlands, Duits, Zwitsers spoor zal er te zien zijn.

Ook voor kinderen is de show leuk om te bezoeken. Voor hen is  er de mogelijkheid om zelf te met treinen te spelen en ze te besturen. Er worden enkele prijzen verloot. Op de website van Vames  ( www.vames.nl ) is een flyer te downloaden waarmee ook nog korting op de toegangsprijs is te verkrijgen.

Meer berichten