Optreden Rock OuD Loud in de Hofstad

Apeldoorn - Precies één jaar na de eerste repetities van het 50+ pop- en rockkoor Rock OuD Loud (ROL) trad het koor op tijdens de Seniorendag in de Hofstadkerk. Het was het eerste optreden in een kerk.

Door: Yvonne Schoolderman

Zowel het aanwezige publiek als de koorleden waren blij verrast door de geweldige akoestiek in deze kerk. Slechts vijf middagen na de zomerstop had muzikaal leider Yko Hoekstra uit Zwolle om Rock OuD Loud klaar te stomen voor dit optreden. Voor een vijftal nieuwe lage stemmen, een enkele nieuwe middenstem of hoge stem was dit best pittig. Maar met name de toevoeging van zoveel heren met een diepe basstem heeft het koor nog vollediger gemaakt.

De akoestiek en de opgedane ervaring van de andere koorleden deden de rest. Het lukte Yko zelfs, om met de inzet van alle koorleden, aan het bestaande repertoire een nieuw nummer toe te voegen. Het koor trakteerde het aanwezige publiek op een 12-tal nummers uit met name de jaren '60 en '70. Hoogtepunten waren o.a. 'Sloop John B' van de Beach Boys dat zelfs 4-stemmig werd gebracht en 'California Dreaming' van The Mama's & the Papa's. Na afloop bleken zowel het publiek als het koor en muzikaal enorm te hebben genoten.

De start van het 2e seizoen van dit pop- en rockkoor laat duidelijk zien dat leeftijd niet belangrijk is als je wilt genieten van muziek en zingen in het bijzonder. De positieve sfeer en het plezier is zelfs zo goed te zien en te horen dat er inmiddels een groeiende wachtlijst is voor nieuwe  leden; heren zijn echter zonder meer welkom.

Voor informatie kijk op www.zangleszwolle.nl of mail naar info@ykohoekstra.nl. Voor de komende maanden staan er diverse optredens in de planning. Iedereen die een (klein) uur ontspannen wil genieten van goede pop-en rockmuziek, gebracht door dit enthousiaste koor, raad ik aan om ook een keer naar een optreden te gaan. Om te luisteren en misschien ook om zelf mee te zingen in dit feestje van herkenning. 

Meer berichten