scene over een 'dingetje'op de voet in deen serieus toneelstuk in het theater
scene over een 'dingetje'op de voet in deen serieus toneelstuk in het theater

Improviseren kun je leren

Apeldoorn - Altijd al eens iets met improvisatietheater willen doen? Dan biedt theatersportgroep Aangeschoten Wild een helpende hand. Zij geven vanaf 1 november een workshop improviseren voor volwassenen.

“Bij theatersport reikt het publiek handvatten aan voor een scene, bijvoorbeeld een locatie of emotie. Daarna is het aan de spelers om hiermee aan de slag te gaan. Ze verzinnen ter plaatse het karakter waarmee ze spelen en de inhoud van de scene. Zo ontstaan verrassende mooie, serieuze scenes of juist scenes met onverwachte humor’’, zegt Anneke Stolk. Ze is een van de spelers van Aangeschoten Wild en staat zelf al 11 jaar op de planken.

In zes avonden leer je de belangrijkste basisprincipes door middel van dramaoefeningen en theatersportgames. Je gaat werken aan ‘durven’ spelen, openstaan voor het spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik en samenspel. De workshop start op basisniveau, dus voorkennis of ervaring is niet nodig.

En ja, improviseren kan in het begin eng zijn. Maar ter geruststelling: respect voor elkaars grenzen is een belangrijk uitgangspunt binnen deze workshop.

“Na afloop van de workshop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zal je wellicht makkelijker uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen…’’, zegt Stolk.

Data: donderdagavond 1, 8, 15, 22, 29 november en 13 december van 19.45 – 22.00 uur

Kosten: 60 euro pp.

Locatie: Jenaplanschool ‘De Mheen’, Tormentilstraat 71, Apeldoorn

Aanmelden kan tot 27 oktober via theatersportaangeschotenwild@gmail.com

Meer berichten