herders
herders (Foto: Barbara Pijnappel)

Workshop speksteen bewerken en boetseren

Wenum-Wiesel - Zaterdagmiddag 13 oktober a.s. wordt kunt u deelnemen aan een workshop speksteen bewerken en boetseren bij Barb’s Beeldentuin-Atelier. Ervaring is niet nodig om een leuk beeldje te maken.

Men kan kiezen voor werken met speksteen of voor werken met de kneedbare zelf hardende Plusklei. U kunt gebruik maken van professioneel gereedschap om uw eigen beeldje vorm te geven. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met 31 jaar ervaring in het maken van beelden in steen en brons.

Inspiratie en creativiteit ontstaan vaak vanzelf tijdens de workshop. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het gereedschap omgaat.
Verschillende benaderingen zijn mogelijk, figuratief en abstract. Een eigen idee uitwerken, mooie vormen in steen of klei maken of intuïtief werken in de steen.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels. Het polijsten doe je met water en speciaal steen schuurpapier.

Bij boetseren met Plusklei kun je verschillende vormen en structuren in je beeldje aanbrengen. Een gemaakt kleibeeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen.

Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Bakken hoeft niet. Deze klei kan beschilderd worden na het uitharden. De workshop is incl. gebruik van professioneel gereedschap en polijstmateriaal en duurt van 13.00-16.30 uur. Er werden al veel mensen enthousiast en gingen na afloop met hun zelfgemaakte beeldje naar huis. Meer info over het materiaal en aanmelden op www.barbsgallery.com

Barb’s Beeldentuin is een beetje een ‘wilde’ tuin, deze is diertjes vriendelijk is ingericht en beplant met verschillende heesters, bloemen, kruiden, fruitbomen + struiken. Op open middagen staan de beelden in de tuin.

Meer berichten